flickrlinkedin

Szállítói Hálózat segíti a Tesco, a termelők és a szállítók közötti kapcsolattartást

A Tesco Budapesten megrendezett Szállítói Konferenciája során egy új kommunikációs felület, a Szállítói Hálózat sikeres bevezetéséről számolt be. A lengyel, cseh, szlovák és magyar szállítók immár közvetlenül vehetik fel a kapcsolatot egymással az interaktív platformon, ahol tapasztalatcserére is lehetőségük nyílik. A Tesco emellett ismertette új módszereit, amelyekkel szállítóit segíti az élelmiszer-pazarlás csökkentésében.

Az idei Szállítói Konferencián Matt Simister, a Tesco Európa vezérigazgatója megerősítette, hogy a vállalat fontosnak tartja szállítói támogatását az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében. Ennek szellemében pedig egy új kezdeményezést is bejelentett: az áruházlánc villámakciók keretében kész átvenni a termelőktől a – az időjárási körülmények miatt jelentkező – rekordtermés miatt jelentkező élelmiszer-felesleget, amit a „Tökéletesen tökéletlen” kínálatában értékesít a kevésbé tökéletes külsejű zöldségekkel és gyümölcsökkel együtt. A Tesco arra is felkérte a szállítókat, hogy csatlakozzanak a helyi élelmiszerbankokkal közös karácsonyi élelmiszergyűjtő akcióhoz, amellyel a nélkülözőknek segíthetnek.

 „A Tescónál hisszük, hogy egyetlen falat sem veszhet kárba. Társadalmilag felelős vállalatként azon dolgozunk, hogy csökkentsük a működésünk során keletkező élelmiszer-pazarlást és olyan programokat folytassunk, amik a termőföldtől az asztalig segítenek ebben. Vállalatunk a világ egyik legnagyobb élelmiszerláncaként vezető szerepet játszik az élelmiszer-pazarlás megfékezésére irányuló nemzetközi törekvésekben, ami komoly felelősséggel jár. Örömmel tapasztaljuk, hogy szállítóinkkal együtt haladhatunk ezen az úton” – mondta Matt Simister, a Tesco Európa vezérigazgatója.

A vállalat emellett a Szállítói Hálózat sikeres bevezetéséről is beszámolt a budapesti konferencián. Az augusztusban bevezetett interaktív platform továbbfejlesztett változata új lendületet ad a Tesco európai és nemzetközi szállítóinak az együttműködés, az innováció és a fenntarthatóság jegyében. A Szállítói Hálózaton keresztül a Tesco partnerei megvitathatják, milyen lehetőségek és kihívások rejtőznek abban, hogy kimagasló minőségű, elérhető árú és fenntartható környezetben előállított termékekkel szolgáljanak a vásárlóknak.  Mostantól a hálózat minden tagja felveheti a kapcsolatot a Tesco munkatársaival, illetve a többi szállítóval, és tanulhatnak egymás tapasztalataiból.

 „Mindössze két hónap telt el a platform bevezetése óta, éppen ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a közép-európai szállítók ennyire lelkesen csatlakoznak a hálózathoz, hogy kihasználják a rendszer nyújtotta új lehetőségeket. Szeretnénk, ha a Szállítói Hálózat segítségével szorosabbra tudnánk fűzni a kapcsolatot a Tesco, a szállítók és a termelők között annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű, legjobb ár-érték arányú és fenntartható forrásból származó termékekkel tudjunk kiszolgálni a vásárlókat” – tette hozzá Jamie Walker, a Tesco Európa beszerzési igazgatója.

A szállítókkal folytatott szoros együttműködés kiemelten fontos a Tesco számára. A vállalat még egy külön csapatot is létrehozott Közép-Európában a partnerekkel folytatott kommunikáció folyamatos fejlesztése céljából. Emellett pedig a szállítók részt vehetnek a közép-európai Szállítói Konferencián is, melyet minden évben más országban rendeznek meg. Az idei, budapesti rendezvényre közel 1500 szállító érkezett Lengyelországból, Csehországból, Szlovákiából és Magyarországról. A folyamatos információáramlás érdekében az üzleti partnerek a szállítói hírlevélből tájékozódhatnak aktuális kérdésekben, illetve kérdéseikkel a Szállítói Információs Vonalon kereshetik a Tesco munkatársait.