flickrlinkedin

A Tescónál nincs megállás, ha a közösségekről van szó!

MAGYAR Henrietta

Kormányzati és közösségi kapcsolatok vezető, Tesco

2017. május közepén, alig egy hónappal az előző forduló eredményhirdetése után ismét meghirdettük közösségi pályázati programunkat. Őszintén bevallom, először nagyon nem értettem egyet a döntéssel. Nem mintha nem tartanám fontosnak a program üzenetét, és azt, hogy minél több kezdeményezés valósulhasson meg a segítségünkkel, de (lehet, régimódi nézet) én hiszek abban, hogy „jó munkához idő kell”. Aki foglalkozott már pályáztatással, az tudja, hogy az eredményhirdetés utáni adminisztráció hosszú heteket, nem ritkán hónapokat vesz igénybe – ezzel párhuzamosan előkészíteni és meghirdetni az újabb pályázati lehetőséget nem tűnt a legjobb ötletnek.

A szakmai énem, azt hiszem, néha még most is így gondolja..., az embert azonban meggyőzte a második fordulóban beérkezett pályázatok mennyisége, a nyertes programok sokszínűsége, az egyre kreatívabb közösségfejlesztő ötletek megismerése – és a tudat, hogy sajnos ezek a kis programok, a szűk helyi közösségnek szóló tervek nehezen jutnak forráshoz. Elmélyedve egy-egy pályázati anyagban, szívszorító látni, hogy mennyi minden hiányzik még, ugyanakkor felemelő, lelkesítő, és az irodai „billentyű veregetésnek” értelmet adó azzal találkozni, hogy mennyi régi és új civil szervezet akarja jobbá tenni a világot. Én őszintén hiszek benne, hogy sok kicsi sokra megy, hogy „a legkisebb is számít” (:)), hogy ezek a kis közösségépítő gondolatok és programok összeérnek, és tényleg jobbá teszik a világunkat. (Reményeink szerint erről a nyár folyamán részletesen is be tudunk számolni, hiszen a 2016-ban nyertes pályázatok értékelése, és társadalmi-környezeti hatásainak összefoglalója hamarosan elkészül!!!)

Jöjjön hát az, hogy járul ehhez hozzá a Tesco és az „Ön választ, mi segítünk” program!

Ismét megnyitottuk a pályázati lehetőséget, és június 30-ig várjuk a közösségfejlesztő programokat a www.tesco.hu/kozosseg oldalon keresztül! Hogy még több izgalmas ötlet kapjon lehetőséget a megmérettetésre, a pályázati lehetőséget ezúttal nemcsak bejegyzett civil szervezetek számára írtuk ki, hanem olyan „informális csoportok”, akár baráti társaságok is jelentkezhetnek, akik tenni akarnak valamit, hogy közösségük, lakókörnyezetük fejlődjön, erősödjön. Bárki, akinek van egy igazán jó, megvalósítható ötlete, ami hiánypótló az adott közösségben, ami a közösség igényeire épül, azok bevonásával hosszú távú fejlődést indukál, jelentkezhet. Esetükben fontos viszont, hogy az adminisztrációs előírások miatt helyben keresnie kell egy „befogadó szervezetet”, aki vállalja, hogy szerződést köt velünk, és a pályázati program költségeit kezeli.

Olvassátok el a www.tesco.hu/kozosseg honlapon található Pályázati felhívást, és jelentkezzetek 2017. június 30-ig!