flickrlinkedin

Aki mer, az nyer – kisvárosból is érdemes pályázni

NÉMETH Andrea

Áruházvezető, Tesco Szigetvár

Szigetváron és a környező településeken sokan élnek szegénységben, kevés a munkalehetőség, jobbára szociális támogatásokból és nyugdíjból élnek az emberek. Ezért is tartjuk fontosnak kollégáimmal a szigetvári Tesco áruházban, hogy segítsünk, ha tudunk.

Rendszeresen kapunk megkereséseket a helyi óvodáktól, iskoláktól, illetve kisebbségi önkormányzatoktól, mi pedig lehetőségeinkhez mérten – általában termék adománnyal – támogatjuk is őket. Nagyon jó, mondhatni közvetlen kapcsolatban állunk a város civil szervezeteivel is, nemcsak akkor keresnek, ha támogatásra van szükségük, de rendezvényeken, vagy akár önkéntes munkával is rendszeresen együttműködünk velünk.

Mivel, ahogy említettem is már, környékünkön igencsak elkél a segítség, különösen örültünk, hogy a Tesco meghirdette az „Ön választ, mi segítünk” programot.  Munkatársaimmal főleg telefonon értesítettük a körzetünkbe tartozó szervezeteket, alapítványokat, és a közösségi portálon is számtalanszor megosztottuk a felhívást már a korábbi fordulókan is. Dolgozóink ráadásul egyaránt Szigetvárról és a környező településekről járnak be dolgozni, és mivel Szigetvár kisváros, szinte minden közösséget közvetlenül elérnek, elérünk. Az így megkeresett szervezetek általában örömmel fogadták a felhívást és sokan közülük be is adták pályázatukat.

A szavazási időszakban pedig remélhetőleg többükkel is találkozhatunk személyesen. Az elmúlt körök egyik legkedvesebb tapasztalata volt, amikor a szavazatokért kampányoló óvoda gyerekei tánccal és énekkel szórakoztatták a vásárlóinkat. Napfényt és jókedvet hoztak a kampány napokon, ahogy az egész áruházat bejárta a csilingelő énekük hangja. Személyesen ugyan csak a szigetvári áruházban találkozhattak velük a vásárlók, de gyártottak plakátokat és szórólapokat, és kérték, hogy azokba az áruházakba is juttassuk el, ahol még rájuk lehetett szavazni (Siklós, Nagyatád). Mi pedig szívesen segítettünk, és a mostani pályázaton továbbjutóknak is ugyanígy fogunk.

Az aktív kampánynak amúgy meg is lett az eredménye, az előző körökben a Napsugár Óvoda és a Zöldmanó is sikeresen buzdította a vásárlókat szavazásra, mindkettőjük megnyerte az aktuális forduló szavazási szakaszát is, így a Tesco támogatásával valósíthatta meg projektjét. Az „Ön választ, mi segítünk” programban elnyert összegből tudták játszóteret építeni, játékokat vásárolni és már egy mezítlábas ösvény kialakítását is elkezdték, amivel még változatosabbá tehetik az ovisok mindennapjait.

Minden olyan szervezeteknek, aki még nem döntött a jelentkezés mellett, csak annyit tudok mondani, hajrá, aki mer, az nyer! Semmit nem veszítenek azzal, ha pályáznak, és egy ilyen pályázatnak közösségteremtő ereje van. Jó együtt küzdeni egy nemes célért.