flickrlinkedin

Együtt nagy dolgokra vagyunk képesek

LÁSZLÓ Gyula

Áruházvezető, Tesco

Az elmúlt 7 évben 4 áruházat vezettem. Mindegyik csapattal kerestük a lehetőségeket, hol segíthetünk a helyi közösségeknek. Voltunk óvodában kerti játékokat festeni, részt vettünk karácsonyi melegétel osztáson, gyűjtöttünk karácsonyra tartós élelmiszert, könyveket és játékokat, árvízi védekezésben segítettünk. Előfordult, hogy óvodásokat és iskolásokat láttunk vendégül az áruházunkban, vagy bűnmegelőzési napot szerveztünk nekik. A segítségre valahol mindig szükség van.  

Magyarországon szinte minden nagyobb településen van Tesco áruház. Vásárlóink egy közösség tagjai, és akik közül sokan önkéntesként is dolgoznak, hogy valami jobbat tegyenek, segítsenek másoknak. Az „Ön választ, mi segítünk” programban a Tesco nyújtja a segítséget, a vásárlók pedig kiválaszthatják, kinek segítsünk. Vásárlóink így egymást is támogathatják, aminek különösen örülök.

A programban tavaly a körzetemben végül a Kicsikék Alapítvány nyerte el a támogatást. Ők a Kicsi Kék Bölcsődét és a bölcsődések családjait támogatják Pécsen. A nyereményből főzőklubot indítottak, ahol a szülőket tanították olcsó és egészséges ételek elkészítésére dietetikus segítségével. A győztes csekket a helyszínen adtuk át kollégámmal. Csodálatos élmény volt találkozni a kicsikkel is, hiszen a gyermeki örömnél nincs őszintébb. Azóta online olvastam a programjukról és az oda járó gyermekek szülei is meséltek róla, így biztos vagyok benne, hogy kiváló helyre került a támogatás.

Idén januárban a pályázat ismételt kiírásakor kollégáimmal igyekeztünk a legtöbb helyi szervezet figyelmét felhívni a támogatásra. Személyesen, telefonon, illetve írásban is tájékoztattuk az alapítványokat, civil szervezeteket. Nagyon büszke vagyok, hogy a mi körzetünkben volt a legnagyobb az érdeklődés a pályázat iránt.

A szavazási időszakra fordulva most azt tanácsolom a pályázóknak, hogy éljenek a lehetőséggel, mutassák be az áruházakban a tevékenységüket, csapatukat. Tapasztalataim szerint ugyanis a vásárlók sokkal szívesebben szavaznak olyan szervezetre, akit látnak és ismernek. Éppen ezért, ahogyan tavaly, úgy idén is szeretettel várjuk a pályázókat áruházainkban. Jöjjenek el, mutassák meg magukat, mutassák be programjukat vásárlóinknak, hogy a legtöbb szavazatot gyűjthessék!

Engedjék meg, hogy három tanácsot adjak azoknak, akik az „Ön választ, mi segítünk” pályázaton most a szavazatokért kampányolnak:

- Mutassák be a vásárlóknak pályázatuk célját! Fontos, hogy a szavazók megértsék, miért lenne jó, ha ők nyernének.

- Használják aktívan a közösségi médiát! Így sokkal több vásárlóhoz eljuthat tevékenységük.

- A körzet összes áruházába látogassanak el, ne csak a szervezethez közelibe! A mi körzetünkbe például 5 áruház tartozik és mind az ötben gyűjthetik a szavazatokat!