flickrlinkedin

Három a magyar igazság és egy a ráadás - Movember a Tescóban

RADÓ András

Belső kommunikációs vezető, Tesco

Három a magyar igazság és egy a ráadás – szokták mondani. Én most negyedszer is belevágtam a bajusznövesztésbe. A korábbi évekhez képest most valahogy többen mosolyogtak meg, amikor már egyértelmű volt, hogy valami nem stimmelt az arcomon. Sokan sok féle karakterhez hasonlítottak (kamionsofőr, német felnőttszínész, super Mario), sőt az irodánk alatti török gyrosos tulajdonosa mondta is, hogy most végre már törökösen nézek ki, szerinte le se vágjam.

Bár néha fura volt belenézni a tükörbe – és a fiaim is egy hangos „Fúj, hogy nézel ki” mondattal reagáltak a bajszomra –, színházba, vagy az edzőterembe menni ezzel a tőlem elég távol álló kinézettel, örülök neki, hogy minden egyes ilyen alkalom lehetőséget teremtett, hogy elmondjam a nevetőknek, a rám furán nézőknek, hogy miért növesztettem ezt a fura, és a többség szerint inkább vicces, mint megtartandó bajuszt az orrom alá.

A hónap elején úgy éreztem, hogy soha se lesz vége ennek a hónapnak, végül egész gyorsan és „fájdalommentesen” véget ért a november. Büszke vagyok kollégáimra, akik évről évre egyre növekvő számban csatlakoznak a Movemberhez, hogy közösen hívhassuk fel a prosztatarák megelőzésének fontosságára férfitársaink figyelmét.

Előkeresem az őszi szünetre küldött borotvámat, de jövő ősszel egy hónapra újra a fiókba fogom tenni.