flickrlinkedin

Legyen minden csirke boldog csirke!

Lukasz PABIAN

CE buying manager, Tesco

Jól tudjuk, hogy vásárlóink számára fontos szempont a kimagasló minőségű frissáru és a megfelelő választék. Célunk, hogy elérhető áron kínáljuk termékeinket, ám az áron kívül más szempontokat is figyelembe kell vennünk: hogy megfelelő környezetből, etikus és fenntartható módon működő szállítóktól szerezzük be őket. A közép-európai térségben évente több százmillió tojást értékesítünk, így tudjuk, hogy fontos szerepet töltünk be abban, hogy a termelési módszerek az állatok jólétét is szolgálják. Épp ezért a mai napon vállaltuk, hogy Közép-Európában 2025-re eltűnnek a ketreces tartásból származó tojások a Tesco áruházak polcairól! 

Áruházainkban sokféle tojás található, a mélyalmostól a biotojásig. A biogazdálkodásokban a tyúkok szabadon mozoghatnak, és a szabályozásnak megfelelő, biotápanyagot kapnak. A mélyalmos tartás során a tyúkok egy zárt térben élnek, de fészekbe rakják a tojásaikat.

Mostani vállalásunk, hogy megszüntessük a ketreces tartásból származó tojásokat áruházainkban, komoly lépés mind nekünk, mind a szállítóinknak, akikkel közösen egyeztetünk és alakítjuk ki a Tesco által elvárt állatjóléti szabványokat. Bízunk benne, hogy 2025-re csak boldog, kiegyensúlyozott csirkéktől származó tojás lesz elérhető áruházainkban!