flickrlinkedin

Megfontolt karácsonyt kíván a Pénzügyi Navigátor!

Pénzügyi Navigátor

Magyar Nemzeti Bank

Ajándékok, ünnepi étkezések, rokonlátogatások, szilveszteri összejövetelek: számos olyan költség, amely év végén a szokásosnál jobban megterheli a családi kasszát. Az év végi forgatag hatására többen igényelnek különböző fogyasztási hiteleket, vesznek fel gyorskölcsönt, hogy fedezzék az ünnepi kiadásokat, ám a nagy sietségben sokszor nem néznek utána a részleteknek.  A kiadások megtervezésével, egy kis odafigyeléssel azonban sokat lehet tenni azért, hogy a felhőtlenebb december után a január se a megszorításokról, esetleges fizetési nehézségekről szóljon.

Egy nem átgondolt, a reklámok, hirdetések hatására hirtelen felvett hitel anyagilag megterhelheti a családi kasszát, megnehezítheti az újévkezdést, súlyosabb esetben akár tartós anyagi problémákat is okozhat. Ezért javasolt mindig utánanézni a részleteknek, alaposan tájékozódni, figyelmesen elolvasni a feltételeket! A Pénzügyi Navigátor honlapján – számos egyéb hasznos tartalom mellett – tematikus cikk foglalja össze azokat a szempontokat, amelyeket ajánlott figyelembe venni hitelfelvétel előtt, továbbá tájékoztatók ismertetik a fogyasztási hitelek különböző típusait, valamint a gyorskölcsönök főbb jellemzőit, kockázatait.

A fenti információk az MNB új, Pénzügyi Navigátor mobilapplikációjával is elérhetők. Az iOS-re és Androidra is letölthető alkalmazás számos hasznos funkcióval rendelkezik, többek közt aktuális devizaárfolyam-információkkal és hírekkel, termékösszehasonlító programokkal, bankfiók- és ATM-keresővel, valamint pénzügyi szótárral segíti a pénzügyi tájékozódást.

Pénzügyi Navigátor. Utat mutat a pénzügyekben. Karácsonykor is.