flickrlinkedin

Mosoly a jutalmunk

NAGY - PEIDL Adrienn

Közösségi kapcsolatok menedzser, Tesco Magyarország

2018 őszén ötödik alkalommal hirdettük meg „Ön választ, mi segítünk” közösségépítő pályázati programunkat. Belegondolni is szédítő, hogy a program elindítása óta eltelt két évben mi mindent tettünk a helyi közösségekért. Az utunk óriás számokkal kikövezett: 1700 pályázat, 340 nyertes szervezet, több mint nettó 100 millió forint szétosztott támogatás az első négy pályázati fordulóban. És ennél is több mosoly a jutalmunk a helyi közösségek tagjaitól a kezdeményezések megvalósulásával.

Nagyszerű látni azt, hogy számos szervezet szeretné aktívan jobbá tenni a világot, ugyanakkor szívszorító a tudat, hogy sok esetben alapfeltételek hiányoznak a helyi közösségek életében. Ha ezeket a lyukakat nem is tudjuk teljes egészében betömni a Tesco támogatásával, úgy gondolom, hogy sok kicsi sokra megy – programunknak köszönhetően sokak élete vált kicsit könnyebbé az elmúlt évek során.

Nap mint nap szembesülök azzal, hogy a vállalatoknak óriási szerepük van a közösségek támogatásában, a helyi társadalmi élet formálásában. Ezért őszinte örömmel tölt el a tudat, hogy én is részese lehetek a Tesco országos, sőt közép-európai szintű jobbító kezdeményezésének.

De mint mindennek az életben – ennek a programnak is vannak árnyoldalai. Kevesen tudják, mekkora adminisztratív teherrel jár egy hasonló szintű és színvonalú program működtetése mind a támogatói, mind a támogatotti oldalról. Az elért eredmények viszont mindig megnyugtatnak, hogy a befektetett munka végül meghozza gyümölcsét.

Jelenleg a program ötödik fordulójának szavazati szakasza zajlik áruházainkban. Óriási lendülettel indult a kampány, minden vásárlói szavazatért keményen megdolgoznak a szervezetek – sok esetben helyi programokkal színesítve az áruházak mindennapjait. Az elnyerhető támogatás sem lehet viszont indok arra, hogy szem elől veszítsük a tisztességes verseny, az etikus kampányolás alapelveit.  Ezúton is kérek minden szervezetet ezek figyelembe vételére.

Szavazni február 17-ig lehet minden Tesco áruházban, arra buzdítok hát mindenkit, hogy éljen a program adta lehetőséggel. Járuljunk mi is hozzá szavazatainkkal a helyi közösségek életének jobbá tételéhez.