flickrlinkedin

Movemberek a Tescóban

RADÓ András

Belső kommunikációs vezető, Tesco

Fontos számunkra vásárlóink és kollégáink egészsége, ezért is csatlakozunk minden évben örömmel a Movember kampányhoz. „Növessz bajuszt és ments meg egy manuszt!” – hirdetik a hazai kezdeményezők. Mi pedig örömmel dobjuk el a borotvát és buzdítjuk erre a kollégákat is.

A Movember kampány titka, hogy a vicces bajuszok mellett fontos üzenetet is közvetít: álljunk meg egy pillanatra, figyeljünk a férfiak egészségére, mert sokukat veszítjük el olyan betegségek miatt, amelyek egy egyszerű szűrővizsgálattal megelőzhetőek lennének.

Szomorkodás helyett azonban a Tescónál tenni is akarunk azért, hogy munkatársaink jó kedvvel és lelkesen támogathassák ezt a kezdeményezést. Házi bajusz szépségversenyt hirdetünk, ahol minden áruházi és irodai kolléga előtt nyitva áll a lehetőség, sőt több kategóriában is várjuk a bajusznövesztés mestereit. Nem érdemes szőrmentén kezelni a bajusz kihívást, a legjobbakat ugyanis értékes ajándékkal is jutalmazzuk.

A játékos verseny mellett szórakoztatva informáljuk is munkatársainkat. A bajusz növesztő hónapban minden héten több cikket is olvashatnak belső felületeinken, amikben hasznos tanácsokkal látjuk el őket, mit tehetnek a testük egészségért, milyen szűrővizsgálatokra érdemes elmenni.

Én idén negyedik alkalommal csatlakoztam a kihíváshoz és vállaltam, hogy egy hónapig nem megyek a borotvám közelébe. A kollégáim évről évre remekül szórakoznak a bajszos kinézetemen, de nem bánom. Így legalább gyakran előkerül a téma és másokat is motiválhatok, hogy igenis győzzék le férfiúi hiúságukat, és legalább ilyenkor vizsgáltassák ki magukat, hiszen a vasember is berozsdásodhat néha.

A novemberben növesztett bajuszok nemcsak viccesek, hanem hasznosak is. Minden egyes bajusz egy apró lépés, hogy még több férfi figyeljen saját magára, vegye komolyan a szűrővizsgálatokat. Sokszor pedig a vicces arcszőrzet miatt könnyű beszélgetésbe bonyolódni, és felhívni a figyelmet a kezdeményezés eszmei hátterére, a szűrővizsgálatok fontosságára.

Vegyen részt a Movember kampányban Ön is! Növesszen bajuszt, mentsen meg egy manuszt!