flickrlinkedin

Önkéntes akció Komáromban

AGÓCS Zoltán

Áruházvezető, Komárom

A Tescónál alapvető feladatunknak tartom, hogy kollégáinkkal együtt támogassuk az áruház környezetében élő közösségeket, hiszen meghatározó szerepünk van a város és az itteniek mindennapjaiban. Tennünk kell azért, hogy közösségünk tagjai ne csak úgy tekintsenek ránk, mint a szupermarketre, ahol bevásárolnak, hanem úgy, mint egy aktív közösségi szereplőre. Igyekszünk a lehető legszélesebb körnek támogatást biztosítani – most éppen azzal, hogy lefestettük egy helyi iskola kerítését.

Az „Ön választ, mi segítünk” program mellett rendszeresen nyújtunk támogatást a komáromi és más helyi iskoláknak, társadalmi szervezeteknek. Ezúttal László Kitti kolléganőnk beszámolója alapján döntöttünk úgy, hogy önkéntes munka keretében lefestjük a komáromi Szőnyi Bozsik József Általános Iskola kerítését. Sajnos, az iskola nem tudta kigazdálkodni az igen rossz állapotú kerítés festését, ezért a szülők társadalmi munka keretében vállalták ezt – viszont az általuk beszerzett festék is csak a 196 méter hosszú kerítés felére lett volna elég. Számunkra nem volt kérdés, hogy ez egy remek alkalom, hogy önkéntes munkával támogassuk a közösséget – nem is beszélve a tevékenység csapatépítő erejéről.

Büszke vagyok, hogy 16 munkatársam gondolkodás nélkül jelentkezett, hogy szabadnapján, vagy éppen a délutános műszak előtt jön, és segít rendbe hozni az iskola kerítését. Festék és egyéb eszközök mellett az áruházi támogatási keretből írószereket is vásároltunk, és így érkeztünk az iskolához, ahol nagyon hálásan fogadtak minket. A munka a nagy meleg ellenére is jó hangulatban folyt és mindvégig lelkesen és kitartóan dolgozott a csapat, amit hihetetlenül jó érzés volt látni! Természetesen, a festéshez biztosítottunk önkéntes pólót – amit mindenki büszkén viselt –, védőfelszerelést és eszközöket is, a pihenéshez pedig védőitalt és ebédet is. A nap végére fáradtan, de elégedetten tértünk haza, hiszen önzetlenül tettünk a közösségünkért.