flickrlinkedin

Önkénteskedni jó!

HEVESI Nóra

Kommunikációs igazgató, Tesco

Amikor elkezdtük tesztelni a Munkatársi Önkéntes Programunkat, duplán is izgatott voltam. Egyrészt, mert kíváncsi voltam, a kollégáim hogyan fogadják majd a programot és hányan élnek majd a lehetőséggel, hogy évi kétszer munkaidőben önkénteskedhessenek. Másrészt, vártam, hogy én is csatlakozhassak valamelyik csapathoz. A csapatommal évek óta dolgozunk a Tesco Magyarország közösségi programjainak működtetésén, népszerűsítésén, éppen ezért örülök, ha nem csak az irodában ülve, de személyesen is segíthetek.

Augusztus végén 15 másik lelkes vezető kollégámmal, köztük az ügyvezetőnkkel és a HR vezetőnkkel együtt indultunk Esztergomba, ahol a helyi gyermekotthon udvarát varázsoltuk szebbé. Az esztergomi speciális gyermekotthon 64 olyan 13-18 éves lánynak biztosít otthont, akik az egészséges nevelkedéshez nem alkalmas környezet miatt kerültek ide. Családiasan kialakított csoportokban élnek, iskolai oktatásuk a belső általános iskola és szakiskolában valósul meg.

Az érkezés után gyorsan bemutatkoztunk az otthon személyzetének és már bele is vetettük magunkat a munkába. Egész nap ment a fúrás-faragás, a végső cél az volt, hogy raklapokból színes bútorokat készítsünk, amivel még otthonosabbá varázsolhatjuk a gyermekotthon udvarát. Ehhez jól jött a bútorfelújításhoz értő kollégánk szakszerű irányítása is, de végül mindenki megtalálta a neki leginkább testhezálló feladatot.

A nap végére mindannyian elfáradtunk, de nem csak a fiatalok tekintete csillogott, amikor meglátták a kész bútorokat – nekünk is jó érzés volt kiszabadulni az irodából, a számítógép mögül és kézzel fogható segítséget adni azoknak, akiknek igazán szüksége van rá. Biztos vagyok benne, hogy legközelebb is ott leszek az önkéntesek között, ha lesz rá lehetőségem, és erre fogom biztatni a kollégáimat is.