flickrlinkedin

Pályázatra fel! – Negyedszer indul az „Ön választ, mi segítünk” pályázati program

VARGA Eszter

Média kapcsolatok menedzser, Tesco

Tényleg hiszek benne. Hiszek abban, hogy egy kisebb, vagy akár a legkisebb segítség is számít. Hogy hozzá tudunk járulni ahhoz, hogy a helyi közösségekben valamilyen jó ügy valósuljon meg. Hogy szebb lehet egy óvoda udvara, hogy napvitorla alatt akár a nyári nagy melegben is árnyékban játszhatnak a gyerekek, hogy a terápiás foglalkozásokkal gyógyulhat, de legalábbis javulhat beteg gyerekek állapota, hogy az egészségnapokkal közelebb vihetjük az emberekhez a kiegyensúlyozott táplálkozás fontosságát, hogy a közlekedési napokkal megtaníthatjuk a gyerekeket az elővigyázatos és tudatos közlekedésre. Hogy idősebb, egyedülálló, vagy rászoruló felnőttek arcára csalhatunk mosolyt a program segítségével megvalósuló rendezvényeken, vagy akár hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az élelmiszermentés még több helyszínen, még több áruházunkban valósulhasson meg, s ezzel még több rászoruló asztalára jusson rendszeresen zöldség, gyümölcs vagy épp pékáru. És ez csak alig néhány példa azokból a kezdeményezésekből, amelyek az „Ön választ, mi segítünk” pályázatunk elmúlt 3 fordulója, az elmúlt 2 év során megvalósultak.

A csapat, aki ezen a programon, ennek a pályázatnak a fejlesztésén és lebonyolításán dolgozik fáradhatatlanul motivált. Örülök, hogy ennek részese lehetek. Én a program kommunikációjáért felelek, és azon dolgozom nap, mint nap, hogy minél több emberhez eljusson a pályázat híre, hogy minél többen tudják meg: ismét lehetőség van arra, hogy a helyi közösségek támogatáshoz jussanak, és a fentiekhez hasonló, remek programok, események valósuljanak meg, vagy újabb eszközöket tudjanak szervezetek megvásárolni.

Ráadásul igyekeztünk a visszajelzések alapján továbbfejleszteni a programot, hogy még több kezdeményezés válhasson valóra. Így a most februárban meghirdetett „Ön választ, mi segítünk” pályázat mindhárom, szavazási szakaszba bekerülő pályázatát díjazni fogjuk. Az első helyezett, vagyis a legtöbb szavazatot kapott pályázat 400 000, a második 200 000, míg a harmadik helyezést elért program 100 000 forint támogatásban részesül majd. Mert tényleg hiszünk abban, hogy egy apró segítség is csodákra képes, és mi szeretnénk minél több csoda megvalósulásában részt venni. Még ha mi, csak közvetetten is, a nyereményen keresztül vagyunk ott minden helyszínen, minden eseményen. És nagyon jó érzés látni, amikor 1-1 program megvalósulására mi vagy áruházi kollégáink is meghívást kapnak, így személyesen is megtapasztalhatjuk, mihez járultunk hozzá és valóban a helyi közösség részévé tudunk válni, legalább egy kis időre.

Számomra az egyik legnagyobb öröm, a programok megvalósulásán túl, amikor azt látom, hogy mindezekről a helyi csodákról, eseményekről, programokról vagy egy-egy eszköz átadásáról beszámol a média. Fontos és nélkülözhetetlen az ő szerepük a folyamatban. Ezek nélkül a hírek nélkül nem jutna el olyan nagy közönséghez egy-egy remek kezdeményezés megvalósulása, nem láthatnánk a sok-sok résztvevő mosolygó arcát. Ezúton is köszönet mindazoknak, akik már beszámoltak a pályázati lehetőségről, a megvalósuló programokról, és bízom benne, hogy a jövőben még több hasonló hírrel találkozhatunk majd.

A másik dolog, ami miatt igazán hiszek a programban, hogy a támogatás elosztásáról vásárlóink döntenek. Hiszen hogyan is tudnánk mi, az íróasztal mögül kitalálni, hogy a helyi közösségeknek valójában melyik is a legfontosabb ügy, melyik programot támogatják a legtöbben. A vásárlóink ismerik a pályázókat, tudják, hogy az adott közösségnek mi válna a legnagyobb hasznára. A végső döntés tehát az ő kezükben van. De addig, amíg kihirdethetjük az újabb nyerteseket, még rengeteg teendőnk van.

Töretlenül hiszek abban, hogy a legkisebb segítség is csodákra képes. Hiszek benne, hogy mindenki tud egy jó kezdeményezésről, egy ötletről, ami megérdemli a támogatást. Én csak azt kérem, hogy vigyék tovább a pályázat hírét – akár a médiában, akár a saját közösségükben, ismeretségi körükben, a közösségi médiában, vagy csak szóban - hogy minél többekhez eljusson a hír, minél többen adják be pályázatukat, hiszen ezúttal 61 körzetben összesen 183 kezdeményezést tudunk támogatni.

És ne feledjék, hogy a végén Önök választanak, mi pedig segítünk!