flickrlinkedin

Új ruha = több önbizalom

TÖRÖK Diána

Vállalati kapcsolatok és adománykezelés szakmai vezető, Magyar Vöröskereszt

Rendkívül hasznos adomány az új ruha. Hogy miért? Mert nem szükséges fertőtlenítenünk a termékeket adományozás előtt. Olyan kiváló minőségű ruhákat tudunk juttatni rászoruló családok részére, amit mi magunk is szívesen viselnénk. Új ruha viselésekor nő a viselőjének az önbizalma, sőt csökkenhet tőle a megjelenésből származó előítélet. Nagyobb eséllyel tud beilleszkedni, munkát találni, hivatalban partnerként tárgyalni, akinek a megjelenése öltözködése révén megnyerő. Az új ruha csodát tehet.

Ezért is különleges a Tesco ruhaadománya, amelyet most májusban vettünk át az áruházlánctól. Országszerte nagy örömet fog okozni kicsiknek és nagyoknak, akik ritkán juthatnak szép, új ruhához.  

Szó szerint országszerte, hiszen a Magyar Vöröskereszt országos lefedettségű szervezet. Szinte minden nagyobb településen megtalálhatóak irodáink, munkatársaink és önkénteseink, akik sokan évtizedek óta végeznek segítő munkát saját lakókörnyezetükben, és pontosan ismerik, ki és miben szorul támogatásra. Emellett szakmai kapcsolatban állunk a helyi önkormányzatokkal, családgondozókkal, védőnőkkel és más szakemberekkel. Az így összegyűjtött információk alapján mindig ott tudunk segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rá. Például azzal, hogy új ruhát adunk.

A most kapott adomány elosztásában az is segítséget jelent, hogy az ország különböző pontjain lévő Tesco áruházakból közvetlenül vehetik át helyi munkatársaink az adományt. Így sokkal könnyebb lesz elosztanunk azt, nem kell szállítani, raktározni. Jól jön a logisztikai segítség, hiszen a Magyar Vöröskereszt munkatársai évente közel 450 000 embernek, családnak nyújtanak szociális segítséget. Köszönjük a Tescónak, hogy rajtunk keresztül segíti a legsebezhetőbbeket.