flickrlinkedin

Élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem

Ön választ, mi segítünk

Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!

Tovább

Egyetlen falat sem veszhet kárba!

Ezért az áruházainkban keletkező élelmiszer-felesleget jótékony célra ajánljuk fel.

Élelmiszer-pazarlás megelőzése

Perfectly Imperfect

Szállítóinkkal együttműködve arra törekszünk, hogy termelői oldalon is segítsünk csökkenteni az élelmiszer-pazarlás és a keletkező hulladék mértékét. Ezzel a céllal indítottuk el a Perfectly Imperfect programot.

Tovább

Termékek - Élelmiszer-pazarlás

Elkötelezettek vagyunk az élelmiszer-pazarlás csökkentése érdekében. Közép-Európai működésünk során az élelmiszerek mindössze 1,2 százaléka kerül a szemétbe. Ez ugyan nem tűnik magas számnak, de mivel hetente milliók vásárolnak nálunk, ezért ez 38.000 tonnát jelent egy évben.

 

Mérni, célozni és cselekedni

Közép-Európában a Tesco az egyetlen vállalat, amelyik méri és közzé is teszi a saját élelmiszer-pazarlással kapcsolatos adatait. A 2017/2018-as pénzügyi évben sikerült 38.054 tonnára csökkenteni az élelmiszer-hulladék mennyiségét, a megelőző évben ez a szám még 54.102 tonna volt. Magyarországon ugyanezen időszak alatt 35 százalékkal mérsékeltük a keletkező élelmiszer-hulladék mennyiségét, 14.991 tonnáról 9764 tonnára. További élelmiszermentéssel kapcsolatos információ és adományozásról itt található.

A 2017/18-as évben 10.639 tonna élelmiszert adományoztunk jótékony célra több mint 1100 partnerszervezeten keresztül, 100 százalékkal növelve adományainkat az elmúlt évhez képest. Ez a mennyiség 25 millió adag ételnek felel meg.

 

Partnerségben szállítóinkkal

A Perfectly Imperfect termékválaszték létrehozásával hozzájárulunk a termelőknél keletkező élelmiszer-pazarlás csökkenéséhez. Ha ezeket a termékeket választják vásárlóink, a megszokottól eltérő külsejű, de ugyanolyan jó minőségű termékekhez juthatnak hozzá, alacsonyabb áron. Kínálatunkban állandóan elérhető alma, répa és burgonya, szezonálisan pedig a kígyóuborka, édesburgonya és avokádó is szerepel.

 

Vállalásaink

Célunk, hogy 2020-ra minden áruházunk jótékony célra tudja felajánlani az élelmiszer-felesleget. Tudjuk, hogy a helyi élelmiszerbankok kapacitása is véges, ezért alternatív megoldásokat is keresünk, például teszteljük a Food Cloud applikációt, melynek segítségével olyan további partnereket találhatunk, akik élelmiszert mentenének áruházainkból.