flickrlinkedin

A Tesco és a helyi közösségek

Ön választ, mi segítünk

Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!

Tovább

Egyetlen falat sem veszhet kárba!

Ezért az áruházainkban keletkező élelmiszer-felesleget jótékony célra ajánljuk fel.

Élelmiszer-pazarlás megelőzése

Perfectly Imperfect

Szállítóinkkal együttműködve arra törekszünk, hogy termelői oldalon is segítsünk csökkenteni az élelmiszer-pazarlás és a keletkező hulladék mértékét. Ezzel a céllal indítottuk el a Perfectly Imperfect programot.

Tovább

Élelmiszergyűjtés a Tesco áruházakban

Hiszünk abban, hogy a civil szervezetek, vásárlóink és munkatársaink összefogásával jobbá tehetjük környezetünket és fejleszthetjük a helyi közösségek életét. Vállalatunk társadalmi felelősségvállalási stratégiájának fókuszában az egészséges táplálkozás előtérbe kerülése, az élelmiszer pazarlás elleni küzdelem és a helyi közösségek támogatása áll.

Ennek megvalósítása érdekében olyan stratégiai partnerekkel alakítottunk ki együttműködést, mint a Magyar Élelmiszerbank Egyesület, a Magyar Vöröskereszt, vagy a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet. Többek között közvetlen támogatásokkal vagy adománygyűjtő akciók szervezésével segítjük munkájukat. 

A tavalyihoz hasonlóan az közép-európai Élelmiszerbankokkal közösen rendezett karácsonyi élelmiszergyűjtés hatalmas siker volt. Magyarországon a gyűjtésre 2017. november 24. és 26. között került sor, melynek eredményeként 161 áruházunkban összesen  közel 87,5 millió forint értékű, 445 000 adag ételnek megfelelő élelmiszeradomány gyűlt össze, amelyet aztán az összegyűlt adományok további 20 százalékával –18 millió forinttal – egészítettünk ki. Ez a példaértékű összefogás és annak eredményei mutatják, hogy a sok apró segítség együtt mennyit jelent a rászorulóknak.

Büszkék vagyunk vásárlóinkra és munkatársainkra, valamint arra, hogy segítségükkel ennyit tehetünk a nehéz helyzetben élőkért. A gyűjtések sikerességében pedig – vásárlóink és munkatársaink mellett – önkénteseinknek is hatalmas szerepe van. Áruházainkban minden évben több tucat lelkes önkéntes állítja fel az aprócska standot, ahonnan megszólítják a vásárlókat, és felhívják figyelmüket a tartósélelmiszer-felajánlás fontosságára. Helyi partnereink önkéntesei Magyarországon az Élelmiszerbank és a Magyar Vöröskereszt munkatársai közül kerülnek ki.