flickrlinkedin

A Tesco és a helyi közösségek

Ön választ, mi segítünk

Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!

Tovább

Egyetlen falat sem veszhet kárba!

Ezért az áruházainkban keletkező élelmiszer-felesleget jótékony célra ajánljuk fel.

Élelmiszer-pazarlás megelőzése

Perfectly Imperfect

Szállítóinkkal együttműködve arra törekszünk, hogy termelői oldalon is segítsünk csökkenteni az élelmiszer-pazarlás és a keletkező hulladék mértékét. Ezzel a céllal indítottuk el a Perfectly Imperfect programot.

Tovább

Ön választ, mi segítünk

A Tescónál hiszünk abban, hogy a civil szervezetek, vásárlóink és munkatársaink összefogásával jobbá tehetjük környezetünket és fejleszthetjük a helyi közösségek életét. A sok apró segítséggel is sokat tehetünk az olyan ügyekért, amelyek fontosak a vásárlóink, a munkatársaink, a minket körülvevő közösségek és a társadalom számára.

Többek között ezért indítottuk útjára 2016-ban mind a négy közép-európai piacunkon új közösségi programunkat, az „Ön választ, mi segítünk” pályázatot, amellyel célunk, hogy a helyi közösségeket fejlesszük. Olyan civil szervezeteket és közösségi programokat szeretnénk támogatni, amelyek hozzájárulnak az áruházaink vonzáskörzetében élők, köztük dolgozóink és munkatársaink életminőségének javításához.

A program eddig lezárult négy fordulójában összesen több mint 1700 pályázat érkezett, melyek közül a Tesco vásárlói több mint 11 millió szavazattal választották ki azt a 338 kezdeményezést, amik az áruházlánc támogatásával válhattak valóra. A pályázatok értékelését végző szakértők egybehangzó véleménye szerint a közösségek egyre többet kívánnak tenni saját fejlődésükért, és számtalan értékes és fontos helyi kezdeményezés érdemelne támogatást. A Tesco ezért az előző évhez hasonlóan 2018-ben kétszer is meghirdette a pályázatot.

Az aktuális pályázati kiírásra 2018. október 8. és november 16. között, országosan 61 körzetben várja az áruházlánc a pályázatokat. Ezeket ismét a Magyar Adományozói Fórum szakértői értékelik, és ők választják ki körzetenként azt a három (néhány körzetben két) pályázót, amelyek programja továbbjut a második fordulóba. A továbbjutó programok sorsáról 2019. január 21-től a Tesco vásárlói döntenek, ők szavazzák meg, hogy mely programok nyerjék el a támogatást. Ezúttal még több szervezet kaphat segítséget projektjének megvalósításához, hiszen a 2018. tavaszi fordulóhoz hasonlóan valamennyi, a szavazási szakaszba bekerülő szervezet és programja nyerhet, mégpedig egyenként 100, 200 vagy 400 000 forint összegű támogatást. A vásárlók 2019. február 17-ig adhatják le szavazataikat a számukra legszimpatikusabb projektre. A szavazatok összesítését követően a nyertes pályázatokat március elején hirdeti ki az áruházlánc.

Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el.