flickrlinkedin

A Tesco és a helyi közösségek

Ön választ, mi segítünk

Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!

Tovább

Ön választ, mi segítünk

Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!

Tovább

Egyetlen falat sem veszhet kárba!

Ezért az áruházainkban keletkező élelmiszer-felesleget jótékony célra ajánljuk fel.

Élelmiszer-pazarlás megelőzése

Perfectly Imperfect

Szállítóinkkal együttműködve arra törekszünk, hogy termelői oldalon is segítsünk csökkenteni az élelmiszer-pazarlás és a keletkező hulladék mértékét. Ezzel a céllal indítottuk el a Perfectly Imperfect programot.

Tovább

Ön választ, mi segítünk

A Tescónál hiszünk abban, hogy a civil szervezetek, vásárlóink és munkatársaink összefogásával jobbá tehetjük környezetünket és fejleszthetjük a helyi közösségek életét. A sok apró segítséggel is sokat tehetünk az olyan ügyekért, amelyek fontosak a vásárlóink, a munkatársaink, a minket körülvevő közösségek és a társadalom számára.

Többek között ezért indítottuk útjára 2016-ban mind a négy közép-európai piacunkon új közösségi programunkat, az „Ön választ, mi segítünk” pályázatot, amellyel célunk, hogy a helyi közösségeket fejlesszük. Olyan civil szervezeteket és közösségi programokat szeretnénk támogatni, amelyek hozzájárulnak az áruházaink vonzáskörzetében élők, köztük dolgozóink és munkatársaink életminőségének javításához.

2016-ban és 2017-ben eddig összesen 1126 civil szervezet pályázott, és 123-an nyertek el egyenként 400 ezer forintos támogatást. A pályázatok értékelését végző szakértők egybehangzó véleménye szerint a közösségek egyre többet kívánnak tenni saját fejlődésükért, és számtalan értékes és fontos helyi kezdeményezés érdemelne támogatást. A Tesco ezért úgy döntött, hogy 2017-ben másodszor is meghirdeti a pályázatot.

Az aktuális pályázati kiírásra 2017. július 5-éig, országosan 63 körzetben, összesen 270 pályázat érkezett. Ezeket ismét a Magyar Adományozói Fórum szakértői értékelik majd, és választják ki körzetenként azt a három pályázót, amelyek programja továbbjut a második fordulóba. A továbbjutó programok sorsáról a Tesco vásárlói döntenek majd, ők szavazzák meg, hogy mely programok nyerjék el a támogatást. 

Bővebb információ elérhető a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon.

Nézze meg az "Ön választ, mi segítünk" program előző körének összefoglaló videóját!