flickrlinkedin

Közösségek

Ön választ, mi segítünk

Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!

Tovább

Egyetlen falat sem veszhet kárba!

Ezért az áruházainkban keletkező élelmiszer-felesleget jótékony célra ajánljuk fel.

Élelmiszer-pazarlás megelőzése

Perfectly Imperfect

Szállítóinkkal együttműködve arra törekszünk, hogy termelői oldalon is segítsünk csökkenteni az élelmiszer-pazarlás és a keletkező hulladék mértékét. Ezzel a céllal indítottuk el a Perfectly Imperfect programot.

Tovább

Közösségek

Büszkék vagyunk rá, hogy világszerte részei lehetünk a helyi közösségeknek. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy többféle módon, így helyi kollégáinkon, helyi partnereinken és a helyi szinten támogatott projekteken keresztül valódi változást hozzunk azokban a közösségi kérdésekben, melyek fontosak kollégáink és vásárlóink számára.

 

Ön választ, mi segítünk

Szeretnénk, hogy áruházaink ‘jó szomszédként’ segítsék a helyi közösségeket. Ezért 2016-ban elindítottuk az ‘Ön választ, mi segítünk’ programot Közép-Európában. A program nagy siker, köszönhetően munkatársaink elkötelezettségének.

Ebben az évben már az ötödik fordulót is elindítottuk. Az első négy pályázat során több mint 300 pályázatot támogattunk összesen több mint 11 millió szavazattal és 100 millió forinttal. A negyedik pályázati kiírás óta minden, a szavazási szakaszba jutott pályázó nyerhet támogatást.

 

Munkatársi önkéntesség

A mai rohanó világban nehéz szem elöl téveszteni az olyan fontos dolgokat, mint a helyi közösségek támogatása. Ezért indítottuk el kollégáink számára az önkéntes programunkat, amelynek keretében lehetőségük nyílik arra, hogy önkéntes munkával támogassák közösségüket.  

Büszkék vagyunk arra, hogy a világban számos közösség része lehetünk, és elkötelezettek vagyunk annak érdekében, hogy valódi változást hozzunk azokban az ügyekben, amelyekben igazán fontosak a kollégáinknak és vásárlóinknak egyaránt. Az önkéntes program segítségével a jövőben többet tehetünk a helyi ügyekért.

 

Hosszútávú partnerségben az élelmiszerbankokkal

2017/18-ban Közép-Európa szerte 10.639 tonna élelmiszert adományoztunk a több mint 1100 helyi élelmiszerbank partnerünknek, 100 százalékkal növelve adományaink mennyiségét a megelőző évhez képest.  A régióban több mint 700 áruházunk adományoz rendszeresen, a célunk pedig, hogy 2020-ra valamennyi közép-európai áruházunk jótékony célra tudja felajánlani az élelmiszer-felesleget.  

További információk az élelmiszeradományozással és az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemmel kapcsolatban itt találhatók információk.

Az élelmiszerbankokkal való partnerség már hosszú ideje jól működik Lengyelországban és Magyarországon. Csehországban és Szlovákiában pedig kiemelt fontossággal kezeljük a nemzeti élelmiszerbankok hálózatának fejlődését.

Közép-Európában mi vagyunk az élelmiszerbankok legnagyobb partnere, amit egy stratégiai partneri megállapodással erősítettünk meg 2016-ban, annak érdekében, hogy közösen fejleszthessük az élelmiszermentés és élelmiszer-adományozás infrastruktúráját a négy országban.

Vásárlóink számára is lehetővé tesszük, hogy maguk is segítsék az élelmiszerbankok munkáját. A karácsonyi időszakban élelmiszergyűjtést szervezünk, amelyet a Tesco még 20 százalékkal kiegészít. 2017-ben vásárlóinknak köszönhetően 1,2 millió adagnak megfelelő adománnyal segítették a rászorulókat.