flickrlinkedin

Közösségek

Ön választ, mi segítünk

Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!

Tovább

Egyetlen falat sem veszhet kárba!

Ezért az áruházainkban keletkező élelmiszer-felesleget jótékony célra ajánljuk fel.

Élelmiszer-pazarlás megelőzése

Perfectly Imperfect

Szállítóinkkal együttműködve arra törekszünk, hogy termelői oldalon is segítsünk csökkenteni az élelmiszer-pazarlás és a keletkező hulladék mértékét. Ezzel a céllal indítottuk el a Perfectly Imperfect programot.

Tovább

Közösségek

Büszkék vagyunk rá, hogy világszerte részei lehetünk a helyi közösségeknek. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy többféle módon, így helyi kollégáinkon, helyi partnereinken és a helyi szinten támogatott projekteken keresztül valódi változást hozzunk azokban a közösségi kérdésekben, melyek fontosak kollégáink és vásárlóink számára.

 

Ön választ, mi segítünk

Szeretnénk, hogy áruházaink ‘jó szomszédként’ segítsék a helyi közösségeket. Ezért 2016-ban elindítottuk az ‘Ön választ, mi segítünk’ programot Közép-Európában. A program nagy siker, köszönhetően munkatársaink elkötelezettségének.

Ebben az évben már a hatodik fordulót is elindítottuk. Az első öt pályázat során több mint 500 pályázatot támogattunk összesen több mint 14 millió szavazattal és közel 150 millió forinttal. A negyedik pályázati kiírás óta minden, a szavazási szakaszba jutott pályázó nyerhet támogatást. 

Az eddig támogatást nyert szervezetek, valamint kezdeményezéseik megtekinthetők az alábbi térképen.

 

 

Munkatársi önkéntesség

A mai rohanó világban nehéz szem elöl téveszteni az olyan fontos dolgokat, mint a helyi közösségek támogatása. Ezért indítottuk el kollégáink számára az önkéntes programunkat, amelynek keretében lehetőségük nyílik arra, hogy önkéntes munkával támogassák közösségüket.  

Büszkék vagyunk arra, hogy a világban számos közösség része lehetünk, és elkötelezettek vagyunk annak érdekében, hogy valódi változást hozzunk azokban az ügyekben, amelyekben igazán fontosak a kollégáinknak és vásárlóinknak egyaránt. Az önkéntes program segítségével a jövőben többet tehetünk a helyi ügyekért.

 

Hosszútávú partnerségben az élelmiszerbankokkal

2017/18-ban Közép-Európa szerte 10.639 tonna élelmiszert adományoztunk a több mint 1100 helyi élelmiszerbank partnerünknek, 100 százalékkal növelve adományaink mennyiségét a megelőző évhez képest.  A régióban több mint 700 áruházunk adományoz rendszeresen, a célunk pedig, hogy 2020-ra valamennyi közép-európai áruházunk jótékony célra tudja felajánlani az élelmiszer-felesleget.  

További információk az élelmiszeradományozással és az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelemmel kapcsolatban itt találhatók információk.

Az élelmiszerbankokkal való partnerség már hosszú ideje jól működik Lengyelországban és Magyarországon. Csehországban és Szlovákiában pedig kiemelt fontossággal kezeljük a nemzeti élelmiszerbankok hálózatának fejlődését.

Közép-Európában mi vagyunk az élelmiszerbankok legnagyobb partnere, amit egy stratégiai partneri megállapodással erősítettünk meg 2016-ban, annak érdekében, hogy közösen fejleszthessük az élelmiszermentés és élelmiszer-adományozás infrastruktúráját a négy országban.

Vásárlóink számára is lehetővé tesszük, hogy maguk is segítsék az élelmiszerbankok munkáját. A karácsonyi időszakban élelmiszergyűjtést szervezünk, amelyet a Tesco még 20 százalékkal kiegészít. 2017-ben vásárlóinknak köszönhetően 1,2 millió adagnak megfelelő adománnyal segítették a rászorulókat.