flickrlinkedin

Társadalmi felelősségvállalásunk

Ön választ, mi segítünk

Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!

Tovább

Egyetlen falat sem veszhet kárba!

Ezért az áruházainkban keletkező élelmiszer-felesleget jótékony célra ajánljuk fel.

Élelmiszer-pazarlás megelőzése

Perfectly Imperfect

Szállítóinkkal együttműködve arra törekszünk, hogy termelői oldalon is segítsünk csökkenteni az élelmiszer-pazarlás és a keletkező hulladék mértékét. Ezzel a céllal indítottuk el a Perfectly Imperfect programot.

Tovább

Társadalmi felelősségvállalásunk

Bárhol működjünk is, célunk, hogy kedvező hatást gyakoroljunk környezetünkre, és segítsük vásárlóinkat, munkatársainkat és azokat a közösségeket, amelyekhez tartozunk.

Fontos számunkra, hogy megismerjük a vásárlóinkat és munkatársainkat foglalkoztató problémákat, és ahol kereskedelmi vállalatként erre lehetőségünk nyílik, hozzájáruljunk a fejlődéshez, a változáshoz.

Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes. Alapelvünk hűen tükrözi, hogy akár apró segítségekkel is sokat tehetünk az olyan ügyekért, amelyek fontosak a vásárlók, a munkatársak, a közösségek és a tágabb értelemben vett társadalom számára, azonban túl is mutat ezen, hiszen rendszerbe foglal minden kis lépést, melyekkel hozzájárulunk nagyobb, globális céljaink megvalósításához is.

Kiemelt céljaink

Az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentése

Négy fontos ok is van, amiért az élelmiszerpazarlás elleni küzdelem fontos számunkra. Először is, ez egy, a vásárlóinkat komolyan foglalkoztató kérdés, hiszen senki sem szeret pénzt pazarolni olyan élelmiszerre, amit utána kidob. Másodszor, az élelmiszerpazarlás jelentősen növeli vállalatunk költségeit, ezért fontos, hogy csökkentsük a működésünk során keletkező hulladék mennyiségét. Harmadszor, figyelembe véve, hogy milyen sokan nem jutnak elegendő élelemhez, elfogadhatatlannak tartjuk, ha egy vállalat feleslegesen pazarolja az élelmiszert. Végezetül, az élelmiszer-hulladék szükségtelenül terheli a földeket és a természeti erőforrásokat, és az üvegházhatásért felelős gázok további kibocsátásával is jár, így a probléma kezelésével csökkentjük a környezetre gyakorolt hatásunkat.

Úgy érezzük, globális felelősségünk a működésünk során keletkező élelmiszer-hulladék és élelmiszer-felesleg mennyiségének csökkentése, és szeretnénk olyan szervezetekkel együttműködni, amelyek segíthetnek abban, hogy megbirkózzunk a termelőtől a fogyasztóig vezető úton keletkező élelmiszer-felesleggel. A Tescónál arra törekszünk, hogy egyetlen falat fogyasztható élelmiszer se vesszen kárba, ezért a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel együttműködve a rászorulókhoz juttatjuk el az áruházainkban már nem értékesíthető, de még fogyasztható minőségű élelmiszert. További információt itt találhat.

Egészségesebb életmód

Az egyik legnagyobb társadalmi kihívás számunkra az egészséges életmód elterjedésének segítése. A legtöbben szeretnénk tenni azért, hogy egészséges, boldog életet éljünk, az ehhez vezető út azonban gyakran nehezebb, mint gondolnánk. A megfelelő minőségű élelmiszerek megvásárlása és fogyasztása, az egészséges életmódhoz szükséges tudás megszerzése, illetve a sportosabb életvitelre való átállás gyakran nehezen megoldható feladatnak tűnik. A vásárlóink azt várják tőlünk, hogy megkönnyítsük számukra ezt. Ha szeretnénk napról napra többet nyújtani vásárlóinknak, segítenünk kell őket ebben.  Ugyanakkor a munkatársaink és a működésünk által érintett közösségek iránt is felelősséggel tartozunk, így az is feladatunk, hogy nekik nyújtsunk segítséget az egészségesebb életmód kialakításához.

Törekvésünk lényege, hogy a vásárlóink könnyebben jussanak hozzá az egészségesebb termékekhez, és így egészséges, kiegyensúlyozott étrendet és sportosabb életvitelt alakíthassanak ki, hiszen az apró lépések is jelentős változáshoz vezethetnek.

A helyi közösségek támogatása

Tisztában vagyunk azzal, hogy vállalatunk csak akkor fejlődhet, ha a környezetünkben lévő közösségek is virágoznak. Ezért fontos számunkra, hogy kedvező hatást gyakoroljunk ezekre a közösségekre, és jó kapcsolatot ápoljunk velük. Támogatjuk azokat a helyi kezdeményezéseket, amelyek fontosak a vásárlóink és a munkatársaink számára. Az „Ön választ, mi segítünk” programunk keretében vásárlóink arra szavazhatnak, hogy környezetükben működő civil szervezetek mely projektje nyerje el támogatásunkat.

Az éhezés elleni harcban is részt vállalunk. Rendszeresen szervezünk országos élelmiszergyűjtéseket a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel karöltve a rászorulók támogatására, és vásárlóink felajánlásait további adományokkal egészítjük ki. További információt itt találhat

Kiváló munkáltatónak lenni

Vállalatként több ezer ember életére vagyunk hatással. Sokkal többek vagyunk, mint egy hely, ahová vásárolni járnak. A „színfalak” mögött rengeteg ember kemény és nagyszerű munkája áll. Munkatársaink egy csapatként dolgoznak, hogy napról napra többet nyújtsunk vásárlóinknak.

Munkatársaink minden nap vásárlóink kiszolgálásán és a termékek elosztásán fáradoznak. Ezért olyan fontos számunkra, hogy a lehető legteljesebb támogatást nyújtsuk munkájuk elvégzéséhez és egyéni szakmai fejlődésükhöz. Szeretnénk, ha minden munkatársunk büszke lenne saját sikereire, és érezné támogatásunkat, hogy mindig a vásárlókat helyezhessék az első helyre.

Országszerte több mint 20 000 alkalmazottat foglalkoztató munkaadóként lehetőséget kínálunk azoknak a jelentkezőknek, akik szeretnének új dolgokat tanulni és fejlődni. Munkatársainknak karrierfejlesztési lehetőségeket biztosítunk, emellett különféle fejlesztési programokkal, szemináriumokkal és workshopokkal is támogatjuk őket. Sokan kollégáink közül, akik az áruházban kezdenek dolgozni bolti eladóként, idővel egyre több felelősséget vállalnak, és nagy csapatokat irányítanak, ami nagyszerű lehetőséget jelent készségeik gyakorlati alkalmazására.

Emellett a munkavállalók következő generációjának képzéséhez is hozzájárulunk, és segítséget nyújtunk a fiataloknak a sikeres karrier elindításához szükséges készségek és tapasztalatok megszerzésében. A frissen végzett diákok számára minden évben elindítjuk a frissdiplomás programunkat, amely révén gyakorlati tapasztalatot szerezhetnek. Ezenkívül tagja vagyunk az Alliance for YOUth kezdeményezésnek, hogy közelebbről is megismertethessük a fiatalokat a kiskereskedelemmel. Ellátogathatnak hozzánk, vagy részt vehetnek a tapasztalt vezetőink által tartott workshopokon, valamint előadásokon.

Üzleteinkben, elosztó központjainkban és irodáinkban rugalmas munkalehetőségeket biztosítunk, munkatársaink különböző életviteléhez- és ritmusához igazítva. Ilyen lehetőség például a teljes és a részmunkaidős szerződés, valamint a rugalmas munkaidő.  Kapuink mindenki előtt nyitva állnak, és büszkék vagyunk munkatársaink sokszínűségére.

Kiskereskedelmi láncként a vásárlók kiszolgálásán dolgozunk, de emellett igyekszünk a „jó szomszéd” szerepét is betölteni, akire mindig lehet számítani.  Nagy nemzetközi lefedettséggel rendelkező vállalat vagyunk, ennek ellenére tisztában vagyunk azzal, hogy a legapróbb segítség is számít. Legyen szó a termékek minőségéről és széles választékáról, a helyi szállítók különleges termékeiről, a munkahelyteremtésről, vagy arról, hogyan segítsük vásárlóinkat és alkalmazottainkat az egészséges életmód kialakításában, a célunk, hogy napról napra többet nyújtsunk vásárlóinknak. Igyekszünk jobbá tenni minden apró részletet, ami a vásárlóink és munkatársaink számára fontos. Mindezt vállalati értékeink mentén igyekszünk megvalósítani:

  • Mindenkinél többet teszünk a vásárlókért
  • Úgy bánunk mindenkivel, ahogy szeretnénk, hogy velünk bánjanak
  • Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes

Ha többre vágyik egy egyszerű munkahelynél, ha olyan kihívásokat keres, amelyekre egy izgalmas karrier építhető, akkor keresse fel az alábbi oldalt, ahol a vállalatunk által kínált lehetőségekről olvashat: www.tesco-karrier.hu.

Kiváló minőségű, megfizethető árú és fenntartható forrásból származó termékeket kínálunk

Tudjuk, hogy a szállítóinkkal kialakított megbízható, nyílt és őszinte partnerkapcsolatok elengedhetetlenek. Alapítónk, Jack Cohen szavait idézve: „Mindannyian kereskedők vagyunk, és együtt kell működnünk annak érdekében, hogy a legjobb termékeket és szolgáltatásokat kínálhassuk a vásárlóink számára”. A vásárlók jó minőségű termékeket várnak tőlünk, ugyanakkor azt is elvárják, hogy a termékek beszerzésekor figyelmet fordítsunk az őket foglalkoztató környezetvédelmi és társadalmi szempontokra. A szállítókkal kialakított erős partnerkapcsolatok, illetve kapcsolatrendszerünk és szakértelmünk révén gondoskodhatunk arról, hogy az általunk beszerzett termékek ne csak kiváló minőségűek és megfizethető árúak legyenek, de fenntartható forrásból is származzanak.  Így a lehető legkisebbre csökkenthetjük a termékek környezetre gyakorolt hatását, és biztosak lehetünk abban, hogy etikus módon állítják őket elő, azaz az előállítás során tiszteletben tartják az ellátási láncban dolgozók emberi jogait. További információt itt talál

Tisztában vagyunk azzal, hogy csak akkor kezelhetjük ezeket a problémákat, ha együttműködünk az érintett felekkel, a közösségekkel, a civil szervezetekkel és a szállítóinkkal.  Áruházaink folyamatosan együttműködnek helyi jótékonysági szervezetekkel, hogy az összefogás erejével segítsék a helyi közösségeket és érjenek el valódi változást.