flickrlinkedin

Társadalmi felelősségvállalásunk

Ön választ, mi segítünk

Valósítsa meg Ön is közösségépítő ötletét a Tesco támogatásával!

Tovább

Egyetlen falat sem veszhet kárba!

Ezért az áruházainkban keletkező élelmiszer-felesleget jótékony célra ajánljuk fel.

Élelmiszer-pazarlás megelőzése

Perfectly Imperfect

Szállítóinkkal együttműködve arra törekszünk, hogy termelői oldalon is segítsünk csökkenteni az élelmiszer-pazarlás és a keletkező hulladék mértékét. Ezzel a céllal indítottuk el a Perfectly Imperfect programot.

Tovább

A Tesco Little Helps Plan közösségi stratégiája három részből áll: munkatársaink, termékeink és a helyek, ahol a Tesco jelen van. Eddigi eredményeinkre építünk annak érdekében, hogy pozitív hatással legyünk vásárlóink, munkatársaink és azon közösségek életére, ahol áruházaink működnek.

‘Hisszük, hogy egy kis figyelmesség csodákra képes’ – az egyik fontos érték, amit képviselünk. Ez mindazt a sok apró figyelmességet jelenti, amit közösségek ezreiben teszünk világszerte, de jelenti azokat a globális kezdeményezéseket is, amelyek iránt elkötelezettek vagyunk. Ez a Little Helps közösségi stratégia alapja.

Célunk, hogy működésünk során minden munkatársunk hátterétől függetlenül megtalálja a helyét; hogy segítsünk vásárlóinknak egészségesebben élni azáltal, hogy jó minőségű élelmiszereket kínálunk nekik megfizethető áron; és hogy tegyünk az ellen, hogy fogyasztható élelmiszerek kerüljenek kidobásra az élelmiszerellátási lánc bármely pontján.

Hisszük, hogy úgy tudunk folyamatosan egyre jobb eredményeket elérni, ha mérjük, ellenőrizzük tevékenységünket. Éppen ezért adtuk ki társadalmi felelősségvállalási programunk eredményeit összefoglaló Little Helps Plan riportunkat is.

A vállalati felelősségvállalásunkat 9 nemzeti díjjal ismerték el az elmúlt egy évben Közép-Európa szerte. Áruházi élelmiszermentő programunk Magyarországon elnyerte a Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért díját, 2017-ben pedig az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) az Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díjjal is kitüntetették. Mindemellett 2016-ban az ’Ön választ, mi segítünk’ pályázatunk pedig a Magyar Adományozói Fórum Társadalmi Befektetési díját nyerte el a Leginnovatívabb Támogatói Program kategóriában.