flickrlinkedin

Évente 254 millió kenyér sül a Tesco pékségeiben

Budapest, 2013. augusztus 16.

Gőzerővel dolgoznak a pékek a Tesco áruházak pékségeiben, hiszen a hosszú, ünnepi hétvégék előtt mindig megnő a kereslet a pékáru iránt. Talán kevesen tudják, de az éves kenyéreladás 73%-a saját készítésű termék.

 

A Tesco áruházaiban országszerte 116 pékség működik, így garantálható, hogy mindig friss pékáru kerül a polcokra. A pékségek évente összesen 26 millió kg hazai előállítású búzalisztet használnak fel, ez eléri az éves lisztfelhasználás 85%-át.

Az évente eladott 348 millió db kenyér 73%-a, azaz 254 millió db készül az áruházlánc pékségeiben. A legnépszerűbb termékek közé tartozik a kemencés, a félbarna és a fehér kenyér.

A Tesco folyamatosan fejleszti pékáru-választékát, ennek köszönhetően nemrégiben újult meg a sajtos stangli, a kovászos zsemle cipó, a cukros briós, a lekváros bukta, és a rozskifli receptje. Szintén újdonság a 8 féle Tesco Finest előrecsomagolt kenyér, melyeket a fogyasztói igények figyelembevételével fejlesztett az áruházlánc. A speciális étrendet igénylő vásárlókra is gondol a Tesco: a választékban megtalálható a laktóz- és gluténmentes előrecsomagolt kenyér is.