flickrlinkedin

A beszállítótól a raktározásig

100 százalékban magyar Finest tojások a Tescóban

 

Budaörs, 2015. március 25.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. kizárólag a saját, szigorú elvek és előírások szerint működő minőségbiztosítási osztálya által ellenőrzött beszállítókkal dolgozik együtt, így biztosítva az állandó és megbízható minőséget a vásárlók számára. Az áruházlánc a magyar beszállítók elkötelezett partnereként folyamatosan arra törekszik, hogy minél több hazai termelőtől és gyártótól származó termék kerüljön a polcokra. Ennek eredményeképp a tavalyi évben tovább erősítette kapcsolatait a hazai beszállítókkal, s így jelenleg több mint 1100 magyar vállalkozással áll kapcsolatban.

A vállalat folyamatosan keresi a hazai, magas minőségű termékeket gyártó kis-és középvállalkozásokat, de az is előfordul, hogy a beszállítók lépnek kapcsolatba az áruházlánccal. Ahhoz, hogy valaki saját márkás terméket gyártó beszállító lehessen, több szempontot is ki kell elégítenie. Így például a vállalkozásnak meg kell felelnie a Tesco Élelmiszer-előállítási Szabványnak (TFMS), elengedhetetlen a jogilag tiszta és törvényes működés, a megfelelő kapacitás, a versenyképes ár és a kiváló minőség. A vállalat partnereivel kialakított kapcsolata túlmutat a szigorú értelemben vett kereskedelmi kapcsolaton, a partnerség magába foglalja a beszállítók képzését és fejlesztését is. Országos áruházláncként kiváló lehetőséget tud biztosítani a magyarországi termelőknek, hogy a cég beszállítóiként országos piachoz jussanak. A támogató héttérnek, a vállalat és a beszállítók közötti folyamatos és kölcsönös kommunikációnak, a személyre szabott lehetőségeknek és a jó munkakapcsolatnak köszönhetően egy-egy szerződés akár több éves is lehet, amely egyszerűvé teszi a folyamatos visszaellenőrzést és garantálja a termékek kiváló minőségét.

A Tesco évek óta dolgozik együtt két, 100 százalékban magyar tulajdonú tojás beszállítójával, a Tesco Finest tojásokat szállító Farm Tojással és a Fuchs Tojással. A Tesco Finest tojások mindegyike alternatív, mélyalmos tartásból származik, amelynek előnye, hogy az állatok a baromfi ólakon belül nem korlátozottak a szabad mozgásukban, almozott kaparótér áll rendelkezésükre, ahol gyakorolhatják az állatra jellemző tevékenységeket. A Tesco Finest tojásokat adó tyúkok a tartáson kívül speciális étrendet is igényelnek, ugyanis a táplálék összetétele befolyásolja a tojás minőségét, beleértve a tojás sárgájának színét és vitamintartalmát. Ezeket a feltételeket jelenleg ez a két beszállító tudja biztosítani, emellett pedig állatbarát technológiát alkalmaznak az állattartás során, amely fontos szempont a vállalat számára.

Az áruházlánc az elmúlt évben 114,2 millió tojást értékesített, amely a 2013-as évhez képest több mint 2 százalékos növekedést jelent. A Tesco Finest tojás az eladott mennyiség közel 5 százalékát tette ki, amely több mint 1 százalékkal meghaladja a két évvel ezelőtt értékesített mennyiséget. A legtöbb tojás, több mint 10 millió darab a húsvéti szezonban kerül eladásra. Mivel a vásárlók a leggyakrabban az árpont alapján döntenek, így ebben az időszakban az S kategória kerül előtérbe, a vállalat ilyenkor értékesíti a teljes forgalom 10-12 százalékát. Tavaly, a legnagyobb mennyiségben (értékben az éves forgalom 40 százaléka) szintén ez a méret fogyott, azonban ez a mennyiség a 2013-as adatokhoz képest 4 százalékos csökkenés mutat.

A karácsonyi szezon óta ugyanis az M-es és L-es méretű tojások teljesítenek jobban. Ez a tendencia alapvetően kedvezően hat a magyar termelőkre, ugyanis a Tesco áruházakban kapható M, L és XL méretű tojások kizárólag magyar tyúktól származnak. Csupán az S-es méret esetén fordul elő import termék abban az esetben, ha a vállalat nem tudja Magyarországról beszerezni a szükséges mennyiséget, ám ilyenkor is magyar beszállítóktól vásárolja a tojásokat. A magyarországi termelői tojás aránya jelenleg a teljes forgalom közel 80 százalékát teszi ki, a cél, hogy ez a mennyiség 100 százalék legyen. Az L és XL méretben kapható Tesco Finest tojások 100 százalékban magyar termékek, élénksárga tojássárgája színük alapján pedig az extrasárga kategóriába tartoznak. A Finest termékek közül kiemelkednek a megfelelő takarmányozással elért megnövelt E-vitamin és szeléntartalmú tojások.

Az alábbi linkre kattintva tudhat meg többet a Tesco Finest tojásokról:
https://www.youtube.com/watch?v=ghfQ9IKWvzQ&feature=youtu.be

Itt pedig a fenti videó rövidebb verzióját nézheti meg:
https://www.youtube.com/watch?v=gpbDRlihE70&feature=youtu.be