flickrlinkedin

A legjobb buli mindig a konyhában van!

Budapest, 2014.november 06.

A baráti beszélgetések vagy családi összejövetelek egyik legmeghatározóbb pontja a konyha. Itt készülnek el a csevegés közben elfogyasztott nassolnivalók, az ínycsiklandó fogások, vagy az ízletes desszertek. A házibuliban a társaság előbb-utóbb a konyaasztal körül csoportosul és ilyenkor még a konyhaszekrény is ülőalkalmatosságként funkcionál. A konyha azonban a család életének egyik legfontosabb helyszíne is egyben. Remek program lehet ugyanis a közös főzés, amely nem csupán egy kellemes időtöltés, de a gyermekek játszva sajátíthatják el az ételkészítés fortélyait. Nem is kell ennél több, esetleg egy jó szakácskönyv!

A gyermekek lelkesedése a Tesco 2013 őszén indított Tiniséf edukációs programja iránt, és az ízletes ételek ihlették a Tiniséf szakácskönyvet, amely a gyermekek által elkészített, egészséges ételek receptjeit is tartalmazza. Vannak a könyvben reggelire, ebédre, vacsorára való fogások, de bulifalat és desszert recept is akad benne bőven. A kis séfek ezen kívül hasznos technikákat, biztonsági és higiéniai tanácsokat és konyhai eszközbemutatót is találnak a szakácskönyvben, amelyek segítenek abban, hogy a sütés-főzés valóban egy kellemes és szórakoztató időtöltés legyen. Hogy az elkészített étel ne csak finom, de egészséges is legyen, minden receptet ellenőrzött Kovács Judit dietetikus, aki Sárközi Ákossal együtt hasznos tippeket is ad, hogy milyen alternatív alapanyagok használhatók a főzés során.

„Fantasztikus ötletnek tartom, hogy egy áruházlánc gondoskodik a fiatalok egészségtudatos életre és egészséges táplálkozásra neveléséről. Ezért lettem örömmel a program nagykövete. A Tesco Tiniséf versenyeken induló gyerekek nekem már bebizonyították, hogy ami egészséges, az igazán finom is lehet. Az itt található ételleírások egy része a Tesco Tiniséf győzteseinek receptjei közül került ki. Közhely, de igaz, hogy elkészítésük tényleg „gyerekjáték”, ezt bizonyítja az alkotók életkora” – mondta Till Attila, a Tiniséf program nagykövete.

A könyv egy sikeres program színes és tartalmas állomása. A történet azonban korábban kezdődött, hiszen a Tesco mindig is felelősnek érezte magát, hogy a fiatalokat egészségesebb életmódra nevelje. Ezért indította el edukációs programját, a Tesco Tiniséfet.

A program 2013 novemberében az egyéni főzőversennyel indult, amelyre olyan 8 és 10 év körüli gyermekek jelentkezését várták, akik ügyesen és gyakorlottan mozognak a konyhában, szívesen főznek és fontos számukra az egészségük. A felhívásra 120 gyermek jelentkezett és mérte össze főzőtudományát a KukTanoda Gyermek Főzőiskolában. A 120 indulóból került ki a 3 legjobb Tiniséf, akik közül az első helyezett és kísérője elutazhatott Londonba, ahol egy általa választott tanfolyamon vehetett részt Jamie Oliver Recipease főzőiskolájában, de a második és harmadik helyezett is értékes nyereménnyel gazdagodott. A győztesek emellett egy évig képviselhették az egészséges étkezés programját. A program nagykövete Tilla volt, míg a szakmai zsűriben a Michelin-csillagos Borkonyha étterem séfje, Sárközi Ákos mellett részt vett Farkas Viktória gasztroblogger, Kovács Judit dietetikus, Bogos Elza, a Kuktanoda Főzőiskola vezetője, valamint az áruházlánc képviselője is.

Ám a sikeres kezdeményezés itt még nem ért véget. Ez év áprilisában ugyanis elindult a Tesco Tiniséf Sulicsata, amelyre 8 és 14 év közötti gyerekekből álló általános iskolai csapatok jelentkezését várta az áruházlánc. Az iskolák feladata egy egészséges étel kitalálása, megfőzése, és kreatív elnevezése volt. Az étel nevének utalnia kellett az iskola régiójára, a térségre vagy az intézmény névadójára. A csapatoknak az étel elkészítését fényképeken vagy videófelvételen kellett megörökíteniük, és az anyagot fel kellett tölteniük a www.tinisef.hu oldalra.  A beküldött pályamunkák közül a szakmai zsűri választotta ki a tíz győztes iskolát, amely értékes díjakat nyert.

„Büszke vagyok arra, hogy a lelkes munkatársaimnak köszönhetően a kezemben tarthatom ezt a könyvet. A Tesco Tiniséf verseny több mint 100 iskola közel 2000 diákját inspirálta jóízű, közös főzésre. Remélem, könyvünkből sok tini kap kedvet az egészséges ételek elkészítéséhez, így talán az egész család egészségesebben él és étkezik majd. Mi továbbra is azon dolgozunk, hogy minél több fiatalhoz eljusson a Tiniséf, és rajta keresztül az egészséges életmód is” – tette hozzá Hevesi Nóra, Tesco – Global Áruházak Zrt. vállalati kapcsolatok igazgatója.

A Tiniséf szakácskönyv 2990.- Ft-ért vásárolható meg a Tesco áruházakban.

 

A TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és egyik legnagyobb brit befektetője. Itthon több mint 20.000 magyar munkavállalót alkalmaz, és minden új áruház nyitásával átlagosan 100-300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat 18 éves magyarországi működése során már több mint 200 áruházat nyitott, és mára piacvezetőként több mint hárommillió vásárlót szolgál ki minden héten. A Tesco a hazai beszállítók elkötelezett partnereként közel 1 500 magyar vállalkozással áll kapcsolatban, élelmiszerválasztékában 3 200 saját márkás termék található, melynek nagyjából fele magyar termék.  Az áruházlánc közleményei a www.tesco.hu weboldalon olvashatóak.

További információ:
Hevesi Nóra
Kommunikációs vezető
Tesco-Global Áruházak Zrt
Tel: 36 30 823 7903
nhevesi@hu.tesco-europe.com
 

Varga Eszter
Külső kommunikációs specialista
Tesco-Global Áruházak Zrt.
Tel.: 36 20 821 2138
evarga66@hu.tesco-europe.com