flickrlinkedin

A minőség jegyében készül a Tesco a karácsonyra

Budaörs, 2014.december 15.

A karácsonyi vacsora és ajándékok tekintetében az ár mellett egyre fontosabbá válik a minőség is, melynek érdekében akár többet is hajlandóak fizetni a vásárlók. A Tescóban is a minőség jegyében telik a karácsonyi készülődés: számos exkluzív meglepetésötlettel, egyedi Tesco Finest szaloncukrokkal, széles halválasztékkal várja vásárlóit az áruházlánc. Clubcard tulajdonosokat pedig a szokásosnál több hűségkuponnal lepi meg az ünnep alkalmából a Tesco.

 

Általánosan megfigyelhető tendencia, hogy a vásárlók egyre több figyelmet szentelnek a termékek árai mellett azok minőségére is, melynek érdekében akár többet is hajlandóak fizetni. Tehát egy felfelé történő elmozdulás tapasztalható a karácsonyi árucikkekre fordított összeg tekintetében. Emellett szintén jellemző, hogy évről évre fokozatosan eltolódik az ajándékok és az egyéb karácsonyi kellékek beszerzése az ünnep irányába. Ennek megfelelően a Tesco a karácsony előtti másfél hétben realizálja legnagyobb forgalmát.

Tavaly a Tesco üzleteiben összesen 343 966 kg lédig és 1 148 504 doboz szaloncukor, 2 284 316 darab figurás édesség, 514 924 Mikulás csomag és mintegy 183 957 adventi kalendárium fogyott. A december eddigi eredményei pedig azt sugallják, hogy az idei számok felülmúlják a fenti mennyiségeket: a vásárlók december 9-ig 197 410 kg lédig és 397 010 doboz szaloncukrot, 2 705 261 darab figurás édességet, 499 631 Mikulás csomagot és 214 340 adventi kalendáriumot vásároltak.

A tavalyi sikeres együttműködés folytatásaként idén a Tesco és a Szamos Csokoládéműhely a hagyományos csomagolású és a válogatott alapanyagokból készített Finest szaloncukrok kibővült választékával várja a vásárlókat. A tavalyi népszerű pörkölt-mandulás és szilvakrémes szaloncukrok mellett idén 3 új, különleges ízvilággal bővül a kínálat. Már választhatunk sós-mandulás vagy narancsos tejcsokoládékrémmel töltött marcipános szaloncukrok közül, illetve hozzáadott cukor nélkül készült, mandulás-csokoládés szaloncukor is kapható lesz. A választás megkönnyítésére pedig egy válogatás is elérhető, mely az első négy ízesítésű szaloncukrot foglalja magában. Hogy hogyan, milyen körülmények között és milyen nagy odafigyeléssel készül a Tesco Finest szaloncukor, arról az alábbi linken található videóból tudhat meg többet: https://www.youtube.com/watch?v=O89rS_pgNts

A karácsonyi desszertek tekintetében az új Finest szaloncukrok mellett is sok újdonsággal készül a Tesco: az eddig népszerű tekercs mellett az áruházlánc bevezette sajátmárkás bejglijét, ami legalább 40% mákos vagy diós tölteléket tartalmaz. Továbbá két új közkedvelt ünnepi édességgel debütál a Tesco a piacon: a szintén sajátmárkás fehér és vegyes színű habkarika, illetve habcsók került ki az üzletek polcaira. Az áruházlánc megújította saját gyártású kalácstésztáját is, melyet mostantól vanília és vajas íz jellemez. Ebből a fajta tésztából 6 új kalács és reggeliző termék készül a karácsonyi időszakban.

A karácsonyi menü alapját képező húskészítmények éves kereslete a karácsony előtti hetekben a legmagasabb, ekkor a megszokott forgalomnál 20 százalékkal nagyobb értékesítés történik az áruházakban. A halak forgalmának esetében decemberben egy átlagos hónap négyszerese bonyolódik le. A megnövekedett kereslethez igazodva a Tesco 26 áruházban külön halsátrakat állít fel, továbbá 46 üzlet halpultjában széles friss édesvízi (pl.: afrikai harcsa, ponty, stb.), tengeri hal választékkal (pl.: norvég vörös lazac, makréla, garnéla, stb.) és élőponty árusítással várja a vásárlókat.

Szintén nagy forgalomra számít az áruházlánc az égetett szeszek és a pezsgők tekintetében.

Ilyenkor a hozzáadott értékekkel ellátott italok a legkeresettebbek, mint például az ünnepi díszdobozba vagy ajándék pohárral csomagolt italok, valamint az egyedi kiszerelésű termékek. A pezsgők kategóriájában évek óta megfigyelhető trend, hogy a fogyasztás a két ünnep közötti roham helyett egyre inkább az ünnepek előtti időszakra tevődik át.

Ebben az évben az áruházlánc számos exkluzív, minden korosztály számára ideális, meglepetésötlettel várja vásárlóit, melyekből idén először össze is állított egy 124 oldalas karácsonyi katalógust. A gyerekeknek szóló ajándékötletek közül kiemelhető a Flutterbye kézzel irányítható repülő tündér, és a különböző építőkockás játékok. A felnőtteknek a különböző elektrotechnikai termékek, például a Tesco sajátmárkás THX hajápolási eszközök, illetve a szintén sajátmárkás új Op3n Dott tablet, telefon és fitneszpánt lehet tökéletes választás. Amik pedig minden korosztálynak kiváló ajándékok lehetnek, azok a jubileumi, Rubik Ernő aláírással ellátott exkluzív Rubik termékek.

A Tesco Clubcard hűségkártyával rendelkező vásárlói számára a megszokott 6 termékkupon helyett 24 személyre szabott, karácsonyi termékekre vonatkozó kedvezményes utalvánnyal kedveskedett, hogy ezzel tegye még könnyebbé az ünnepi készülődést.

Aki viszont szeretné elkerülni a nagy tömeget az ünnepekkor, az választhatja a Tesco Online Bevásárlás szolgáltatást, mellyel a vásárlók Budapesten, Szegeden és a két város vonzáskörzetében akár 299 forintos áron házhoz kérhetik a karácsonyi menü hozzávalóit.