flickrlinkedin

A Tesco vásárlói közel 200 tonna élelmiszeradománnyal teszik szebbé a rászorulók karácsonyát

A Tesco idén is csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtő akciójához. Az áruházban vásárlók ezúttal összesen 490 ezer adag étel elkészítéséhez járultak hozzá. Az áruházlánc az előző évekhez hasonlóan a vásárlók felajánlásait kiegészítette az összegyűjtött élelmiszerek értékének 20 százalékával, így további 21 millió forinttal járul hozzá az Egyesület munkájához.

November utolsó hétvégéjén (november 23-25.) a Tesco idén immár tizenegyedik alkalommal csatlakozott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület Karácsonyi Adománygyűjtő kampányához. Az akcióban 161 Tesco áruház vett részt, és számos áruházi munkatárs segítette önkéntesként a gyűjtést. A vásárlók önzetlen felajánlásainak köszönhetően a Tesco áruházakból 36 509 kg cukor, 37 656 kg liszt, 18 789 kg rizs, 15 927 kg konzerv, 22 523 kg tészta, valamint 15 073 kg édesség, 2156 kg bébiétel és 22 946 l tej, 24 334 l étolaj kerülhet idén a rászoruló családok asztalára. A vásárlók által adományozott termékek összértéke több mint 101 millió forint, amit a Tesco további 21 millió forint adománnyal egészít ki, támogatva ezáltal az Élelmiszerbank élelmiszermentő tevékenységét.

A kezdeményezés sikerességét az is bizonyítja, hogy a tavaly adományozott 178 tonna élelmiszernél idén 10 százalékkal többet, 196 tonna adományt gyűjtöttek össze az Élelmiszerbank önkéntesei.

A Tesco 21 millió forintos hozzájárulásával az Élelmiszerbank alaptevékenységét, az élelmiszermentést támogatja. Az Egyesület ezáltal több mint 630 millió forint értékű mentett élelmiszerekből álló adomány célba juttatását tudja biztosítani nem csak az ünnepek alatt, de az év többi napján is, támogatva ezzel a rászorulókat.

A Tesco a tavalyi évben - első alkalommal - felkérte partnereit is, hogy társuljanak a kezdeményezéshez. Idén ismét csatlakozásra buzdította szállítóit az áruházlánc, hogy lehetőségeikhez mérten ők is segítsék a rászorulókat. A felhívásra az Aranyfácán Kft. jelezte közreműködését, akik 3 raklap paradicsomlé felajánlásával okoztak örömet kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

„Nagy öröm számunkra, hogy vásárlóink évről-évre egyre több tartósélelmiszert adományoznak felhívásunkra, ezzel is bizonyítva, hogy számukra is fontos embertársaik támogatása. Külön büszkeség, hogy a Magyar Élelmiszerbank Egyesület partnereként a Tesco az élelmiszeradományokon felül további pénzügyi támogatásban is részesíti a szervezetet, így az egész éves munkájukhoz is hozzájárulhatunk. Hisszük, hogy egyetlen falat sem veszhet kárba, senki sem feküdhet le éhesen. Köszönjük vásárlóinknak és munkatársainknak, hogy ők is így gondolják!” – mondta Hevesi Nóra, a Tesco Magyarország kommunikációs vezetője.

A csoportképen (jobbról balra) Pálinger Katalin a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke, Cseh Balázs, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnöke és Ökrös Krisztián a győri Tesco hipermarket áruházvezetője láthatók az Élelmiszerbank győri önkénteseinek körében.

A győri adománygyűjtő eseményről készült összefoglaló videó az alábbi linken megtekinthető: https://www.youtube.com/watch?v=XPBpH45J854