flickrlinkedin

Anya csak egy van, virág viszont temérdek

Budaörs, 2013. május 3.

A közelgő anyák napja (május 5. vasárnap) alkalmából a Tesco látványosan bővíti az ünnephez kapcsolódó árukínálatát, sőt, ezzel egy időben, május 3-án indul a szépséghét is, melynek kihagyhatatlan ajánlatai egészen május végéig érvényesek.

 

Május 3-án ellepik a virágok a Tesco hipermarketeket, hiszen a hónap első hétvégéje az édesanyákról szól. A sokéves tapasztalat azt mutatja, hogy erre az ünnepre túlnyomórészt cserepes virágot vásárolnak, ezért a Tesco országszerte nem kevesebb, mint 400.000 cserepes virággal készül, mindemellett 50.000 csokrot állít össze friss, vágott virágból. A cserepes virágok már 399 forinttól elérhetőek, de megtalálhatóak a prémium fajták is, 4999 forintig bezárólag. A virág mellé dukál egy kis finomság is, ezért csokoládék, desszertek, torták és pezsgők is kerültek az ünnepi, akciós kínálatba.

Az édesanyák iránti odaadás mértékét jól mutatja, hogy ebben az időszakban a vágott virágok iránti kereslet 350%-kal megnő, míg a cserepes virágok forgalma tízszeresére emelkedik. A tavalyi év hasonló időszakában a rózsacsokor és a korallvirág volt a legnépszerűbb. Az anyukák hétvégéjén a törzsvásárlók háromszor többet költenek édességre is, mint máskor, különös tekintettel egy kókuszos prémium desszertre, melyből a szokásos mennyiség tízszerese fogy. A hölgyek láthatóan az édes italokat kedvelik: az ír krémlikőr forgalma például megnégyszereződött anyák napja alkalmából.

Szintén május 3-án kezdődik a tavaszi szépséghét is, melynek keretén belül a Tesco Extra áruházakban különleges, csillogó köntösbe öltözik a kozmetikai részleg. A hívogató külsőségek mellett bővül az árukínálat is: az új dekorkozmetikumok mellett prémium arckrémek is a fókuszba kerülnek. A hölgyvásárlókat a kedvező árakon túl is kényezteti a Tesco, vásárlás közben igénybe vehetik a sminkelést, kézmasszázst, vagy az alkalmi fodrászatot is.

A szépséghéten elérhető akciós termékek árai – rendhagyó módon – egy egész hónapig, május végéig érvényben maradnak. A kozmetikai termékekre is érvényesek az április26-án indult „Láncreakció” kuponjai.