flickrlinkedin

Az irodai dolgozók is szívesen mennek „terepre”

A Tesco több éve futó „Helping Hands” kampányának célja, hogy a munkatársak egymás munkáját minél jobban megismerve és támogatva, terepen is kipróbálhassák magukat. Ez a lehetőség igazi „win-win” helyzet. A központi irodában dolgozók kimozdulhatnak az íróasztalok mellől, az áruházi kollégák pedig „segítő kezeket” kapnak az adott napra. A budaörsi központi iroda munkatársai idén április 8. és 18. között csatlakozhatnak a programhoz.

A húsvéti időszakban a Tesco áruházaiban másfélszeresére nő a forgalom, amely több feladatot jelent az áruházakban és a raktárakban dolgozók számára. A vállalat éppen ­ezért - a kiskereskedelemben úttörőként – arra buzdítja irodai munkatársait, hogy egy munkanapjukat egy általuk kiválasztott áruházban töltsék és például a polcok feltöltésében vagy a termékek kipakolásában segítsenek.

A már több éve futó „Helping Hands” program húsvét mellett karácsonykor is nagy népszerűségnek örvend. Az áruházak szívesen fogadják az érdeklődő kollégákat, hiszen a segítő kezek mellett - ami ezekben a forgalmas időszakokban jól tud jönni – olyan munkatársakkal is személyesen találkozhatnak, akikkel korábban csak telefonon tartották a kapcsolatot. Az irodisták az áruházi teendőkbe akár néhány órás, részmunkaidős, vagy 8 órás beosztásban is csatlakozhatnak.

„A Tesco számára a legfontosabb, hogy napról napra többet nyújtson a vásárlói számára. Szerencsére a kollégáink is ezt az elvet vallják és nyitottak arra, hogy a kiemelt időszakokban mindezt szoros együttműködésben, egymást támogatva tegyék. Büszkeséggel tölt el, hogy a húsvéti „Helping Hands” program keretében minden harmadik központi irodai dolgozónk vállalta, hogy a napi munkája mellett néhány órára, vagy akár egy egész napra csatlakozik az áruházi munkatársainkhoz, hogy együtt készítsék fel az áruházakat az ünnepi forgalomra. Ezeket a számokat látva érzem, hogy egy csapat vagyunk. A Tesco nagy családjának tagjai” – mondta Szigeti Barbara, a Tesco kiskereskedelmi HR-vezetője.