flickrlinkedin

Bővül a Tesco egészséges pékárukínálata

A Tesco évente 330 millió darab pékárut értékesít Magyarországon. Az ország egyik legforgalmasabb pékségeként az áruházláncnak fontos, hogy egyre több egészséges termék közül választhassanak a vásárlók, ezért január végén chia és goji magos különlegességekkel bővíti kínálatát, és egy újfajta, egészséges tésztatípust is bevezet. A Tesco tavaly több mint 2,3 millió darab olyan pékárut – ebből közel 2 millió darab teljes kiőrlésű terméket – értékesített, amelyek hozzájárulnak a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz.

Az egyik legnépszerűbb szilveszteri fogadalom az egészség megőrzéséhez kapcsolódik – sokan év elején vásárolnak edzőterembérletet vagy mondanak le a rossz szénhidrátokról. A Tescóban egyre több olyan pékáru közül választhatnak a vásárlók, amelyeket beépíthetnek az egészséges étrendjükbe, így az áruházlánc segít abban, hogy a jó szokások hosszú távon fenntarthatóak legyenek.

Az áruházakban megtalálhatóak teljes kiőrlésű rozs-, zsúr- és olívaolajjal készült szeletelt kenyerek, valamint teljes kiőrlésű bucik is elérhetőek – sima, tönkölyös és magvas változatban is. Tavaly a vásárlók körében a legnépszerűbb a magvas buci volt, ebből közel 700 ezer darabot értékesített az áruházlánc. Idén februártól a Tesco a zsúrkenyér, a sima és a magvas buci készítéséhez Graham-lisztet használ majd, mely magas tápértékű és egészségesebb ételek készítéséhez használható, akárcsak a teljes kiőrlésű liszt, ám állaga finomabb. A lassan felszívódó szénhidrátok kiegyensúlyozott vércukorszintet és folyamatos energiaellátást biztosítanak a szervezetnek, fogyasztásukkal pedig megelőzhető a finomított élelmiszerek fogyasztása után gyakran fellépő álmosság, hirtelen teltség-, majd éhségérzet.

A teljes kiőrlésű termékek mellett a Tesco vásárlói között egyre nagyobb népszerűségnek örvend a chia magos zsemle is. A chia magot nem véletlenül hívják szuperélelmiszernek: magas kalcium-, foszfor-, nátrium-, cink-, réz-, omega-3, omega-6 zsírsav és antioxidáns tartalma kiemelkedően egészségessé teszi, ráadásul gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Január végétől a vásárlók több helyben sütött chia és goji magos pékárut is találnak majd a Tesco áruházak polcain – például chia magos bagettet is –, és egy új, egészséges tésztatípust is bevezet az áruházlánc, amely gazdagon tartalmaz magvakat és aszalt áfonyát.

Azok, akik az egészséges étkezés mellett sem akarnak lemondani az édességekről, válasszák a szénhidrátcsökkentett kakaókrémes-kókuszos rudat vagy kakaóscsigát!