flickrlinkedin

Egy kis figyelmesség csodákra képes!

Már lehet pályázni a Tesco helyi civil szervezeteket támogató programjára

Budaörs, 2016. március 16.

Rozsdás a hinta a játszótéren? Kopottak a padok a parkban? A Tesco segít változtatni! Várja a pályázatokat az „Ön választ, mi segítünk” program, melynek célja a helyi közösségek támogatása, a vásárlók bevonásával. Április 3-ig, országosan 67 körzetben nevezhetnek a civil szervezetek egészséges életmódra ösztönző, gyermekek oktatását támogató, valamint környezetvédő és -szépítő programokkal. A pályázatokat az áruházlánc szakmai partnere, a Magyar Adományozói Fórum értékeli, majd rangsorolja. A körzetenkénti első három helyezett közül pedig a vásárlók szavazással döntik el, melyik 67 szervezetet támogassa a Tesco.

Az „Ön választ, mi segítünk” program keretében a Tesco összesen 26 800 000 forinttal támogat olyan programokat, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol a Tesco vásárlói és dolgozói élnek. A civil szervezetek egészen április 3-ig a program weboldalán (www.tesco.hu/kozosseg) küldhetik be pályázataikat három kategóriában: egészséges életmód támogatása, lakókörnyezet megszépítése, gyermekek oktatása és képességfejlesztése. A pályázók összesen 67 körzetben indulhatnak a támogatásért, a program végén pedig 67-en részesülhetnek a körzetenkénti 400 000 forintos támogatásban.

„Mi, a Tescónál hiszünk abban, hogy a civil szervezetek, vásárlóink és munkatársaink összefogásával jobbá tehetjük környezetünket és fejleszthetjük a helyi közösségek életét. Az „Ön választ, mi segítünk” program épp az ilyen típusú együttműködés és tenni akarás katalizátora, egy olyan lehetőség, ahol nem csupán a 67 díjazott pályázat nyer, hanem minden egyes résztvevő, aki a közös gondolkodásba bekapcsolódik. Bízunk benne, hogy a programnak köszönhetően, a támogatást elnyerő pályázatok mellett számos olyan projekt és terv kerülhet előtérbe, ami aktív és előremutató párbeszédet indíthat el a helyi közösségek szereplői között”– hangsúlyozta Magyar Henrietta, a Tesco kormányzati és közösségi kapcsolatokért felelős vezetője.

A Magyar Adományozói Fórum mint a Tesco független szakmai partnere értékeli majd a pályázatokat, és körzetenként kiválaszt hármat, melyek a második fordulóba jutnak. Itt a Tesco vásárlói és munkatársai kezébe adja a döntést: ők május 11-től június 7-ig szavazhatnak, hogy az egyes körzetekben melyik pályázó nyerje el a támogatást. Minden vásárlás után 1 darab zsetont kapnak, amit az áruházakban kihelyezett zsetongyűjtő pontokon dobhatnak be a kiválasztott és támogatott szervezet és pályázati program mellé. A nyertes pályázatokat a 2016. június 13-ai héten hirdeti ki az áruházlánc.

„Az elmúlt években többször is találkoztunk olyan sikeres civil kezdeményezésekkel, amelyek a helyi közösségek megerősítését, az adott településen élő emberek életminőségének javítását tűzték ki célul. Tapasztalataink azt mutatják, hogy ezek a megoldások akkor lehetnek igazán eredményesek és fenntarthatóak, ha a civil ötletgazdák együttműködnek más (pl. az üzleti) szektorok képviselőivel is. Ettől lehet sikeres a Tesco most induló pályázati programja is. A vállalat által a helyi szervezeteknek biztosított támogatások olyan célok megvalósítását teszik lehetővé, amelyek minden résztvevő számára közös értékeket, mérhető és megsokszorozható előnyöket teremtenek az ország minden részén”- emelte ki Dr. Molnár Klára, a Magyar Adományozói Fórum igazgatója.

Bővebb információ a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon érhető el. Az érdeklődő pályázók kérdéseiket a kozossegipalyazat@tesco.hu e-mail címre küldve tehetik fel.