flickrlinkedin

Fel a nyúlcipőt, és irány a Tesco!

Tippek, trükkök és finomságok húsvétra

A húsvét a megújulás időszaka. Az ünnep minden eleme: a tojás, a nyúl, sőt még a barka is ezt szimbolizálja. A különleges ünnepi fogásokat már mindannyian izgatottan várjuk, és amiatt sem kell aggódnunk, hogy megviselnék szervezetünket, hiszen a húsvéti csemegékből ízletes, mégis egészséges lakomát varázsolhatunk az asztalra. A Tesco áruházakban minden hozzávalót megtalálunk a húsvéti menühöz.

Ha húsvétról van szó, először a sokféle színben pompázó tojások jutnak eszünkbe. Nem véletlenül lett ez az ünnep egyik jelképe, nagyon fontos táplálékunk. Szinte minden vitamin megtalálható benne, illetve fehérjében, antioxidánsokban és telítetlen zsírsavakban is gazdag. A Tesco polcain különféle méretekben is megtaláljuk, így attól függően választhatunk, hogy éppen díszíteni vagy elfogyasztani szeretnénk. Húsvétkor a tavaszi zöldségek közül általában a sokszínűen felhasználható, szervezetünket C-, B1- és B6-vitaminnal, valamint ásványi anyagokkal támogató retekre esik a választásunk. Az erős ízek kedvelői számára viszont az életerő jelképeként is emlegetett torma az elengedhetetlen alapanyag, amely nemcsak az immunrendszert erősíti, de a légutakat is tisztítja.

Az ünnepi asztalról nem maradhat el a sonka sem, amelyre mindenkinek megvan a maga titkos receptje. A legjobb, ha főzés előtt egy éjszakára, vagy akár egy napra beáztatjuk, majd babérlevéllel, vöröshagymával vagy fokhagymával fűszerezzük. Néhány helyen pedig még ecetet is öntenek a főzőlevébe, hogy minél omlósabb legyen a végeredmény. A legfontosabb azonban a megfelelő alapanyag kiválasztása. A Tesco idén is széles füstöltáru-választékkal várja vásárlóit. Az áruházakban kedvünkre válogathatunk a klasszikus füstölt főtt-, kötözött-, házi-, paraszt- és frikandó sonkák, ízletes tarják és lángolt karajok között. A polcokon az egészséges életmódot követők és a különleges ízekre vágyók is megtalálhatják kedvencüket, hiszen az áruházak sovány csirke-és pulykasonkát, valamint ínyenc báránysonkát is kínálnak.

A tökéletes húsvét hagyományos eseménye a locsolkodás. Egyesek vízzel, míg mások illatos kölnivel indulnak a locsoló körútra.  Azok, akik utóbbi mellett döntenek, az áruházakban 103 féle illatszer közül választhatnak.  Ha nem szeretnénk, hogy egy vödör hideg vízzel ébresszenek minket húsvéthétfőn, csatlakozzunk a Tesco húsvéti kihívásához, jelezve a férfiaknak, hogy a vizet sokkal hasznosabb dolgokra is használhatják, ráadásul a csatlakozással még nyerhetünk is. És ne felejtsük: A locsolkodóknak jár a jutalom. Az áruházakban pedig nyugodtan válogathatunk, hiszen a Tesco összesen több mint 5 millió darab figurás édességgel készül az ünnepre.