flickrlinkedin

Irányíts Tesco áruházat, és utazz Londonba!

Budaörs, 2014. március 11. 

Harmadik alkalommal kerül megrendezésre, és március 24-én indul a Tesco nemzetközi online üzleti szimulációs versenye, ahol a hallgatók interaktív módon nyerhetnek betekintést a Tesco áruházak működésébe. A játékban - amire még március 16-ig lehet regisztrálni - három ország több száz főiskolása és egyetemistája méri össze stratégai tudását.

Ebben az angol nyelvű, 18 fordulós, valós idejű áruház-vezetési szimulációban a hallgatók 3 fős csapatokban (áruház-igazgató, kereskedelmi és vevőszolgálati igazgató) hetente három alkalommal hoznak döntéseket annak érdekében, hogy elérjék a tervezett profitot, az eladási és selejtszámokat, valamint megőrizzék piaci részesedésüket a többi ország csapataival szemben. Minden áruház ugyanazon a piacon, ugyanazokért a fogyasztói csoportokért versenyez, így stratégiájuk egymásra is hatással van. A játék által a fiataloknak lehetőségük nyílik arra, hogy betekintést nyerjenek a kiskereskedelem izgalmas világába, bizonyítva stratégia-alkotó, problémamegoldó és elemző képességüket, olyan területeken, mint például a marketing, logisztika, vagy HR. A nyertes csapat egyhetes londoni utat nyer, és betekinthet egy ottani Tesco áruház működésébe.

A résztvevők nemcsak értékes díjakat nyerhetnek, hanem a való világban kamatoztatható szakmai tapasztalathoz is jutnak Az első játék egyik hazai nyertese, Lánchidi Balázs (http://www.tesco-frissdiplomas.hu/a-tesco-mint-munkahely/talalkozz-friss-diplomasainkkal/balazs) a játék után jelentkezett a Tesco frissdiplomás programjára (www.tesco-frissdiplomas.hu), és a mai napig a Tesco csapatát erősíti.

 

A TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és egyik legnagyobb brit befektetője. Itthon több mint 20.000 magyar munkavállalót alkalmaz, és minden új áruház nyitásával átlagosan 100-300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat 18 éves magyarországi működése során már több mint 200 áruházat nyitott, és mára piacvezetőként több mint hárommillió vásárlót szolgál ki minden héten. A Tesco a hazai beszállítók elkötelezett partnereként közel 1 500 magyar vállalkozással áll kapcsolatban, élelmiszerválasztékában 3 200 saját márkás termék található, melynek nagyjából fele magyar termék.  Az áruházlánc közleményei a www.tesco.hu weboldalon olvashatóak.