flickrlinkedin

Ismerd meg a fogyatékkal élők mindennapi nehézségeit a Tesco parkolóiban

Budaörs, 2014. szeptember 12. 

Társadalmi érzékenyítő programsorozatnak ad otthon a Tesco 5 áruháza. A Főkefe Közhasznú és Nonprofit Kft. által indított roadshown 8 városban (köztük Budapesten) különböző programokon keresztül ismertetik meg az érdeklődőkkel, a fogyatékkal élők helyzetét. A rendezvény célja a társadalmi megértés és elfogadás növelése.

Szeptember hétvégéin Főkefe Roadshow 2014 néven szervez a Főkefe Közhasznú és Nonprofit Kft. társadalmi érzékenyítő programsorozatot, melynek szeptember 12-13-án, 20-án és 26-27-én 5 áruházunk ad helyet. Az érintett üzletek (Szombathely; Körmend; Tiszafüred; Komló; Budapest, Fogarasi út) parkolóiban többek között ability parkkal, kvízjátékokkal, filmvetítéssel és színpadi programokkal várják a látogatókat, ezzel is növelve a társadalmi megértést és elfogadást a fogyatékkal élők helyzetével szemben.

A Tesco, Magyarország legnagyobb privát munkaadójaként mindig is kiemelt figyelmet fordított a magyar értékek és közösségek támogatására. A negyedik alkalommal átadott Fogyatékosság-barát Munkahely elismerést a Tesco 2013-ban immár másodszor nyerte el. Jelenleg a Tescóban több mint 1000 megváltozott munkaképességű kolléga dolgozik. Beilleszkedésüket a vállalat minden munkavállalóját érintő, ún. érzékenyítő képzések támogatják.

Munkavállalók alkalmazása mellett a Tesco figyelmet fordít a fogyatékkal élők sportolására is, és a Magyar Paralimpiai Bizottsággal kötött partneri kapcsolatán keresztül a vállalat arra törekszik, hogy a paralimpia szellemisége, a fogyatékkal élő sportolók példaértékű teljesítménye minél szélesebb nyilvánossághoz eljusson. A kezdeményezés eredményességét bizonyítja, hogy tavaly a Magyar Adományozói Fórum nemcsak a Felelős Támogató Védjegy használatára találta méltónak a vállalatot, de a program második helyezést ért el a Legnagyobb Hatást Elérő Támogatói Program Kategóriában, illetve Az Év Társadalmi Befektetési Programjának is megválasztották.

Főkefe Roadshow 2014 rendezvénysorozat helyszínei:

2014. szeptember 12, péntek 14-18 óráig – Szombathely

2014. szeptember 13, szombat 14-18 óráig – Körmend

2014. szeptember 20, szombat 14-18 óráig – Tiszafüred

2014. szeptember 26, péntek 14-18 óráig – Komló

2014. szeptember 27, szombat 14-18 óráig Budapest, Fogarasi út

További részletek a http://www.fokefe.hu/2008/index.html oldalon.
 

A TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és egyik legnagyobb brit befektetője. Itthon több mint 20.000 magyar munkavállalót alkalmaz, és minden új áruház nyitásával átlagosan 100-300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat 18 éves magyarországi működése során már több mint 200 áruházat nyitott, és mára piacvezetőként több mint hárommillió vásárlót szolgál ki minden héten. A Tesco a hazai beszállítók elkötelezett partnereként közel 1 500 magyar vállalkozással áll kapcsolatban, élelmiszerválasztékában 3 200 saját márkás termék található, melynek nagyjából fele magyar termék.  Az áruházlánc közleményei a www.tesco.hu weboldalon olvashatóak.