flickrlinkedin

Karácsonyi borvásár a Tescónál

Budaörs, 2013. december 16. 

A Tesco Clubcard kártya tulajdonosok több tucat borhoz most kedvezményes áron juthatnak hozzá. A hűséges vásárlók december 16 és 18 között, a kijelölt hipermarketekben, 30 százalékkal kedvezőbb áron vásárolhatják meg a 799 forint feletti borokat. A borok között számos, jó nevű magyar pincészet palackjai is megtalálhatók, de érdemes a Tesco Finest borok között is körülnézni, hiszen kizárólag kiváló minőségű, nemzetközi és hazai pincészetek borai kerülhetnek be az áruházlánc Finest termékválogatásába.

 

Most érdemes beszerezni az ünnepi vacsora kísérőjének szánt borokat! A Tesco áruházakban ugyanis minden 799 forint feletti borra költött összeg 30 százalékát Tesco vásárlási kupon formájában visszaadjuk azoknak a vásárlóknak, akik felmutatják Clubcard kártyájukat.

Az akció az online vásárlásokra is érvényes, a kuponokat azonban csak az áruházakban lehet beváltani. A kuponok december 27 és 31 között vásárolhatók le, bármelyik magyarországi Tesco áruházban.

Az akcióban országszerte összesen 26 Tesco hipermarket vesz részt. Az áruházak listája és az akció részletei az alábbi oldalon olvashatók:

http://tesco.hu/akcios-termekek/tesco-ajka-hipermarket/bor-fesztival

A három napos borvásár keretében keresse a Tesco Finest borokat, melyekből kiválasztottunk néhányat, hogy közelebbről is megismerhesse őket. A 3 hazai és 3 külföldi pincészetből származó borok akár az ünnepi menü mellé is tökéletesen illenek.

 

Néhány példa a Tesco karácsonyi borvásár kínálatából

Finest Irsai Olivér

A borkedvelők a Hilltop pincészet nevét hosszú évekig elsősorban külföldön ismerték, az áttörést az 1997-es évjáratú cserszegi fűszeres hozta meg a borászat számára. Egy angol vevő ugyanis benevezte a világ egyik legnívósabb borversenyére, amelyen a Hilltop cserszegi fűszerese el is nyerte az év fehérbora címet. A nemzetközi siker után itthon sem volt megállás: a Hilltop pincészet a neszmélyi és a szekszárdi borvidék adottságait kihasználva, kiváló borokat készít.  A Tesco számára készített Finest Irsai Olivér zamata olyan, mint egy friss, ropogós fürt szőlő, könnyedségét a bor szénsavtartalma emeli ki. Kitűnő könnyű csirkehúsok és hideg előételek mellé. 10-12 °C-on fogyasszuk.

Pincészet: http://www.hilltop.hu/hu/  

 

Finest Tempranillo

A több mint 700 hektáros szőlővel rendelkező spanyol Principe de Viana pincészet egyik legkedveltebb bora a testes Tempranillo, amely a hasonló nevet viselő vastag héjú szőlőfajtából készül. Magas alkoholtartalma miatt testes borról van szó, amely ízében gazdag, gyümölcsös, fűszeres illatú.

Pincészet: http://www.principedeviana.com/bodega/  

 

Finest Cabernet Franc

A birtok névválasztása is tükrözi a Villányi borvidékhez való szoros kötődést és a hagyományok tiszteletét: a Vylyan szó ugyanis a régi monográfiákban Villányt jelöli. Ez hazánk egyik legjellegzetesebb borvidéke, amelynek rangját a több évszázados borászati tradíciók és a kitűnő borok adják. A jelenleg 125 hektár termőterületen gazdálkodó pincészet szőlőfajtái között a világfajták (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah) és a hazai fajták (Kadarka, Kékfrankos, Portugieser, Zweigelt) egyaránt megtalálhatóak. A Cabernet franc egy érett, jó tartású bor, illatában felfedezhetjük az érett gyümölcsösséget és az illatos hordófűszereket.

Pincészet: http://www.vylyan.hu/

 

Finest Mundulla shiraz

Az ausztrál pincészet egyik legismertebb, legnemesebb szőlőfajtájából, a shirazból készülő vörösbor. Illata nagyon összetett: a rózsasziromtól a fahéjon át a csokoládéig sok-sok réteg felfedezhető benne. Ez az íz- és illataromákban gazdag, testes bor leginkább fűszeres, nehezebb ételek mellé ajánlott.

Pincészet: http://www.australianvintage.com.au/

 

Finest Châteauneuf-du-Pape

A francia, Les Vins Skalli pincészet egyik csúcsbora ez az ízletes, karakteres vörösbor. Ez a nedű világszerte nagyon kedvelt és ismert borfajta, népszerűségének és zamatának titka a sok nap, valamint az a 6, 8, 10 vagy még több szőlőfajta, amelynek boraiból házasítják és aminek eredménye ez az utánozhatatlan cuvée.

Pincészet: http://www.skalli.fr/

 

Finest Aszú 3 puttonyos

A Tokaj-helyaljai borvidék Megyer Pincészete ötvenkilenc hektáros területen fekszik. A Megyer dűlő tökéletesen alkalmas a száraz és az édes borok termelésére, az itt készült borok selymesek, szelídek és üdék. A birtok aszúi már fiatalon is fenségesek, de ha türelmesek vagyunk, még csodálatosabb harmóniájú bort kóstolhatunk.

Pincészet: http://www.pajzos.com/