Megújul a Tesco pékáru-választéka az új kenyér ünnepének alkalmából

Budaörs, 2014. augusztus 18. 

Az új kenyér ünnepének alkalmából megújul a Tesco pékáru-választéka, melynek során közel 20 új termék kerül a polcokra. Az áruházlánc kínálatának bővítése során törekszik az egészséges táplálkozás és a vásárlói igények figyelembevételére, így saját gyártású pékárui között már graham, burgonyás és tönköly tésztával készült kenyerek és reggeliző termékek is megtalálhatók.

A Tesco áruházakban működő 116 pékségben évente 25,6 millió kg hazai búzalisztet használnak fel, mely eléri az éves lisztfelhasználás kb. 85%-át. Az éves szinten eladott 10 millió db kenyérből mintegy 7 millió db készül az áruházlánc pékségeiben.

A Tesco folyamatosan alkalmazkodik a fogyasztók igényeihez és vásárlási szokásaikhoz és ennek megfelelően alakítja választékát. Az igényekre reagálva augusztus második felétől megjelennek a kínálatban a hagyományos, fehér és félbarna kenyerek mellett a graham, burgonyás és tönköly tésztával készült termékek, illetve a szintén népszerű szénhidrát csökkentett, élesztőmentes, prémium burgonyás, rozsos és pur pur készítmények. Újdonságnak számít az áruház kínálatában a focaccia, az olasz eredetű, többféle ízesítésű kenyérfajta, mely mostantól olivás és pizzás-fetás ízekben is megtalálható a Tesco pékségeiben.

Nemcsak a kenyér félék, hanem a csomagolt pékáru és a reggeliző termékek tekintetében is újdonságokkal várja vásárlóit a Tesco. Csomagolt pékáru kategóriába bekerültek a választékba a glutén- és adalékanyag-mentes pékáruk, a reggeliző választék pedig új, saját gyártású pizzákkal bővül. Az Őszi ízek elnevezésű kampány részeként a magvas-szilvás papucs, a fügés rombusz és a káposztás táska kerülnek a polcokra.

A Tesco folyamatosan fejleszti pékáru-kínálatát az alapanyag, a méret és az összetétel szempontjából, hogy a vásárlók a lehető legjobb minőséget kapják, kedvező áron. Az áruházlánc eddigi tapasztalatai pedig azt mutatják, hogy a fejlesztések jó irányba haladnak, hiszen a tavaszi megújulás hatására több mint 5 százalékos forgalomnövekedés realizálódott.

 

A TESCO-GLOBAL Áruházak Zrt.

A Tesco Magyarország legnagyobb hipermarket kereskedelmi lánca és egyik legnagyobb brit befektetője. Itthon több mint 20.000 magyar munkavállalót alkalmaz, és minden új áruház nyitásával átlagosan 100-300 új munkahelyet hoz létre. A vállalat 18 éves magyarországi működése során már több mint 200 áruházat nyitott, és mára piacvezetőként több mint hárommillió vásárlót szolgál ki minden héten. A Tesco a hazai beszállítók elkötelezett partnereként közel 1 500 magyar vállalkozással áll kapcsolatban, élelmiszerválasztékában 3 200 saját márkás termék található, melynek nagyjából fele magyar termék.  Az áruházlánc közleményei a www.tesco.hu weboldalon olvashatóak.

 

További információ:

Hevesi Nóra
Vállalati kapcsolatok igazgató
Tesco-Global Áruházak Zrt.
Tel: 36 30 823 7903
nhevesi@hu.tesco-europe.com

Varga Eszter
Külső kommunikációs specialista
Tesco-Global Áruházak Zrt
Tel: 36 20 821 2138
evarga66@hu.tesco-europe.com