flickrlinkedin

Még két hétig lehet jelentkezni a Tesco pályázati programjára

183 pályázó nyerhet az „Ön választ, mi segítünk” programon

Még két hétig, 2018. március 29-ig adhatják be jelentkezésüket a Tesco „Ön választ, mi segítünk” programjára az érdeklődő szervezetek. Érdemes észben tartani a határidőt, a közösségi kezdeményezések megvalósítását támogató pályázat negyedik fordulójában ugyanis nagyobb a tét, mint korábban: ezúttal valamennyi, a szavazási szakaszba jutó projekt megvalósulását támogatja az áruházlánc 400, 200, illetve 100 000 forinttal, melyet a szavazatok arányában osztanak el a szervezetek között.

A Tesco 2016-ban indította el az „Ön választ, mi segítünk” programot azzal a céllal, hogy olyan közösségi kezdeményezéseket támogasson, amelyek ott fejtik ki jótékony hatásukat, ahol az áruházlánc vásárlói és munkatársai élnek. Az aktuális, hat hetes pályázati időszakból még két hétig, országosan 61 körzetben várják a pályázatokat, jelentkezni pedig az „Ön választ, mi segítünk” program weboldalán (www.tesco.hu/kozosseg) lehet.

Az áruházlánc ezúttal még több, környezetszépítő, egészséges életmódot támogató és fiatalok oktatását, felzárkóztatását segítő kezdeményezés megvalósításához szeretne hozzájárulni, ezért a negyedik fordulóban mindegyik szavazási szakaszba jutott ötletet támogatásban részesíti. Körzetenként a legtöbb szavazatot gyűjtő szervezet 400 000 forintot kap projektjének megvalósításához, míg a második helyezettek 200 000, a harmadikak pedig 100 000 forint hozzájárulásban részesülhetnek.

A pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum szakértői értékelik majd, és a szakértői bírálat alapján kerül ki körzetenként az a két-három szervezet, amelyeknek programja továbbjuthat a második fordulóba. A továbbjutó programok sorsáról már a Tesco vásárlói döntenek, ők szavazzák meg, hogy mely programok nyerjék el a 400, 200 és 100 ezer forint értékű támogatást. A vásárlók 2018. május 7. és június 4. között adhatják majd le szavazataikat a Tesco áruházakban. A nyertes pályázatokat pedig június végén hirdeti ki az áruházlánc.

Bővebb információ, valamint a 2016-os és 2017-es pályázatok nyertesei elérhetők a www.tesco.hu/kozosseg weboldalon.