flickrlinkedin

Országos egészségügyi szűrőprogramot indított a Tesco

Budapest, 2013. július 12.

Az egészség nem játék!” címmel, júniusban indította útjára országos egészségügyi szűrőprogramját a Tesco.  Az eseménysorozat a nyár folyamán 15 áruházba látogat el, ahol az érdeklődők a szokásos méréseken túl szakorvosi és dietetikai tanácsadáson vehetnek részt. A szűrőprogram résztvevői felvilágosítást kapnak egészségi állapotukról, valamint szakértői segítséget vehetnek igénybe a személyre szabott, optimális táplálkozási program kialakításához.

 

A mozgás és a kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlenek ahhoz, hogy egészségesen élhessünk. A Tesco kiemelten fontosnak tartja, hogy tegyen vásárlói egészségéért, ezért áruházaiban folyamatosan bővíti azon élelmiszerek kínálatát, melyek segítik a tudatos, egészséges életvitel kialakítását és fenntartását.  A szűrőprogramokon szakorvosi tanácsadáson, labor vizsgálatokon, valamint dietetikai tanácsadáson vehetnek részt az érdeklődők, az áruházak parkolójában felállított szűrősátrakban, vagy kamionokban.

„Kiemelten fontosnak tartom, hogy vásárlóink számára segítséget nyújtsunk az egészséges életmód kialakításához. Hetente 3,5 millió ember vásárol áruházainkban, termékeink így szinte minden magyar család asztalán megtalálhatók. Célunk, hogy kínálatunk segítse a változatos étrend összeállítását, sőt a speciális táplálkozási előírásokat követő vásárlóink igényeinek is megfeleljünk. Országos és helyi sport rendezvények támogatásával gondoskodunk arról, hogy minél többen megismerjék a mozgásban gazdag életvitel előnyeit. Szűrőprogramunk a szokásos méréseken túl személyre szabott tanácsadással is hozzájárul ahhoz, hogy a résztvevők minél pontosabb felvilágosítást kapjanak állapotukról, és az eredmények ismeretében segítséget kapjanak a számukra optimális táplálkozási programhoz” – mondta Nigel Jones, a Tesco-Globál Áruházak Zrt. vezérigazgatója.

Kamarás Iván, színművész, a szűrőprogram és az egészséges életmód nagykövete elmondta: „Évek óta törekszem rá, hogy az egészséges életmód mindennapjaim részévé váljon. Azért tartottam fontosnak, hogy csatlakozzam a Tesco kampányához, mert hiszem, hogy az egészség, a helyes táplálkozás és a mozgásban gazdag életmód bárki számára elérhető és megvalósítható. A szűrővizsgálatok pedig nagy segítséget nyújtanak ahhoz, hogy megtudjuk, jó úton járunk-e.”

A vizsgálatok, mind a 15 helyszínen, a Swiss Clinic Medical Services Kft. szakértőinek segítségével zajlanak. A Tesco országos szűrőprogramjához támogatóként csatlakozott a Floriol étolaj forgalmazója, a Bunge Zrt., illetve a Nestlé Hungária Kft. is.

 

A szűrőprogram vizsgálatai:

Szakorvosi vizsgálatok: vérnyomásmérés, test összetétel elemzés (testzsír mérés, BMI számítás, vizscerális zsírszint mérés, nyugalmi anyagcsere meghatározás, vázizom mérés), CV kiszámítás (szív- és érrendszeri megbetegedések rizikófaktorának mérése), tanácsadás.

Labor vizsgálatok: vércukor szintmérés (újbegy szúrás), koleszterint szintmérés (újbegy szúrás).

Dietetikai tanácsadás: 5-10 perces egyéni tanácsadás: derék és csípő hányados szűrés, BMI számítás, testzsír százalék mérés és egyénre szabott életmód tanácsadás.

 

A szűrések helyszíne és időpontja:

Június 1. – Fogarasi út Tesco
Június 9. – Váci úti Tesco
Június 9. – Debrecen Airport
Június 15. – Szolnok
Június 15. – Szeged
Június 16. – Miskolc
Július 7. – Mosonmagyaróvár
Július 14. – Páty
Július 21. – Nagykőrös
Július 28. – Keszthely
Augusztus 4. – Ráckeve
Augusztus 11. – Tolna
Augusztus 17. – Békéscsaba
Augusztus 18. – Kisvárda
Augusztus 25. – Bicske