flickrlinkedin

PET-palackból PET-palackot!

Egészséges környezetvédelem a Tesco sajátmárkás ásványvizeivel és üdítőivel

 

Budaörs, 2015. június 23.

A víz éltető elemünk, az emberi test tömegének több mint felét alkotja. A testi, sőt szellemi egészség fenntartásához érdemes naponta több litert is fogyasztani. A palackozott ásványvizek és víz alapú üdítőitalok egészséges és praktikus megoldást jelentenek a folyadékpótlásra, de eddig nem számítottak környezettudatos választásnak. Mostanáig! A Tesco Recy-Pet palackos ásványvizeit, ízesített vizeit és üdítőit ugyanis egyedülállóan környezetbarát technológiával palackozzák. PET-palackja PET-palackból készül!

 

A palackozott ásványvizekkel és üdítőkkel szemben sokaknak fenntartásuk van. Nem csoda, hiszen csak Magyarországon évente 1,4-1,6 milliárd darab PET-palack kerül a szemétbe, és ennek alig 20 százalékát hasznosítják újra. A többi környezetünket szennyezi mintegy 450-500 évig, vagyis amíg le nem bomlik. A Tescónak és beszállítójának köszönhetően viszont még az elkötelezett környezetvédők is lelkiismeret furdalás nélkül ihatnak ásványvizet PET-palackból. Az áruházlánc ugyanis hipermarketeiben nemcsak hogy darabonként egy forintért visszaveszi azokat, de újrahasznosításukról is gondoskodik. A visszagyűjtött palackokat eljuttatja a karcagi Recy-Pet üzembe, ahol feldolgozzák azokat és újra élelmiszer minőségű alapanyagot készítenek, amiből az albertirsai Aquarius-Aqua gyártósorain ismét palackot állítanak elő. A kék virággal jelölt újrahasznosított palackokba pedig ugyanitt kiváló minőségű Tesco Value és Tesco Jégkristály szénsavas, mentes és ízesített ásványvíz, vagy akár szénsavas üdítőital kerül.

„Környezetünk védelme közös érdekünk. Igazán sokat pedig akkor tehetünk, ha vásárlóinkkal összefogva dolgozunk a hulladékmennyiség csökkentésén. Mi gondoskodunk arról, hogy sajátmárkás, Recy-Pet palackos ásványvizeink és üdítőink között mindenki megtalálja a kedvencét. Vásárlóink pedig azzal segíthetnek, ha nálunk vásárolt ásványvizek és üdítők palackjait az erre a célra kihelyezett hulladékgyűjtőkbe visszahozzák.” – mondta Pirint János a Tesco-Global Áruházak Zrt. beszerzési igazgatója.

A Recy-Pet palackokba töltött szénsavas és szénsavmentes, valamint ízesített Tesco ásványvizeknek és üdítőknek nem csak környezetbarát palackja különlegesség. Az újrahasznosított PET-palackba kerülő ásványvíz az albertirsai Aquarius kútból származik, ahol több száz évre elegendő víz található. A kút vize a jégkorszak csúcsán, közel 30 000 évvel ezelőtt, a legutolsó nagy eljegesedési hidegcsúcs idején keletkezett. Nem tartalmaz friss, így potenciálisan szennyezett vizet. Ez garantálja a kinyert ásványvíz kiváló minőségét, valamint a megfelelő ásványi anyag összetételét.

A legcélszerűbb, ha asztalunkra készítünk egy palack Jégkristály, vagy Tesco Value ásványvizet, így biztosan nem feledkezünk meg arról, hogy minél többször kortyoljunk belőle. A szomjúságérzet ugyanis a folyadékhiány egyik jele, ezért igyunk akkor is, ha nem érezzük magunkat szomjasnak. Arról ugyan megoszlanak a vélemények, hogy szénsavas, enyhe vagy szénsavmentes vizet fogyasszunk inkább, ám az biztos, hogy a napi ajánlott mennyiség minimum 2 liter. Ha egészségesek vagyunk, akkor igazából ízlés dolga, válasszuk a Tesco sajátmárkás vizei közül azt, amelyik a legjobban ízlik. Ha pedig a palack szem előtt van, azt sem felejtjük el, hogy ha kiürült, vigyük vissza a Tesco áruházaiba.

Hogyan lesz a PET-palackból előbb regranulátum, majd előforma, végül pedig újrahasznosított műanyag palack? Hogyan működik a szigorú minőségi elvárásoknak megfelelő zárt rendszer, amely a kiváló minőségű Jégkristály ásványvizet palackozza? Az alábbi videóból megtudhatjuk: