flickrlinkedin

Több százezer vásárlóhoz juttatta el a Tesco a paralimpia üzenetét

Visszaérkezett országos körútjáról Budapestre a „Londoni Paralimpia 2012” elnevezésű fotókiállítás

 

Budapest, 2013. augusztus 8.

A Magyar Paralimpiai Bizottság által tavaly meghirdetett fotópályázat legjobb képei július 10-én, szerdán visszaérkeztek országos körútjukról Budapestre. A fotók először február 13-án a Váci úti Tesco Extra áruházban voltak láthatók, s egy héttel később innen indultak országjáró körútjukra. Öt hónap alatt körbeutazták az országot, többszázezer Tesco vásárlóhoz juttatva el az integráció és a paralimpia üzenetét. A képek az áruházak között összesen 9026 km km-t tettek meg, és 147 nap elteltével érték el a végállomást, s érkeztek vissza a Tesco budaörsi központjába.

 

Mindenhol nagy szeretettel fogadták a képeket, több városban – Budapest, Dunaújváros, Nyíregyháza, Szolnok – a helyi önkormányzat sportági bemutatókkal, sajtótájékoztatóval kísért ünnepélyes megnyitóval állt a vándorkiállítás mellé.

Pécsett Sors Tamás, kétszeres paralimpiai aranyérmes úszónk nyitotta meg a kiállítást és elmondta: „Versenyzőtársaim nevében is elmondhatom, hogy minden segítség rengeteget jelent számunkra. Londonban az úszóversenyeken sokszor századmásodperceken múlt egy-egy dobogós helyezés, s ilyenkor minden apróságnak óriási jelentősége van. A Tesco kiemelkedő anyagi támogatásának köszönhetően minden magyar paralimpiai résztvevőnek lehetősége volt központi edzőtáborban készülni, és ez meglátszott az eredményeinken is.”

„Nem tudunk elég hálásak lenni a Tesco-nak azért, hogy mellénk állt az országos fotókiállítás szervezésében, és ezzel is hozzájárult ahhoz, hogy London hősei ne merüljenek feledésbe a játékok után, hiszen a sportszeretők naponta találkozhattak kedvenceikkel valamelyik áruházban – mondta értékelésében Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke. – A Tesco a paralimpia előtt is fantasztikus segítséget nyújtott nekünk a minden várakozást felülmúló, rendkívül sikeres kuponakcióval, amelynek köszönhetően több mint 35 millió forint gyűlt össze a londoni felkészülés támogatására, amit sportolóink kiemelkedő eredményekkel köszöntek meg. A vállalat támogatása azonban túlmutat a sporton, hiszen a társadalom számára nagyon komoly üzenetértéke van annak, hogy egy világszerte ismert és elismert cégóriás az integrációs törekvések és az esélyegyenlőség egyik lelkes támogatója. A Tesco áruházaiban összesen több mint 1100 megváltozott munkaképességű embert foglalkoztat, s ezzel jó és követendő példát mutat más nagy cégeknek is. A Magyar Paralimpiai Bizottság nagyon szépen köszöni, hogy a Tesco kiáll a fogyatékkal élők mellett, és bízik benne, hogy mások is követik az áruházlánc példáját.”

Nigel Jones, a Tesco-Global Áruházak Zrt. vezérigazgatója elmondta: „A Tesco és a Magyar Paralimpiai Bizottság együttműködése alig egyéves múltra tekint vissza, mégis kiemelten sikeres. Vásárlóink segítségével 35 millió forintot gyűjtöttünk a csapat tavalyi, londoni szereplésére, majd decemberben elindítottuk a Tesco Paralimpiai ösztöndíjat, mely a riói felkészülésben segíti a sportolókat. Idén augusztusban pedig újabb együttműködésre készülünk. Ez a kiállítás arra volt hivatott, hogy bemutassa mindazt az erőfeszítést, amelyet ezek a sportolók tesznek nap mint nap, és példát mutatnak mindnyájunknak.”

A Magyar Paralimpiai Bizottság a paralimpiai mozgalom, a fogyatékos sport országos szintű népszerűsítésére írta ki fotópályázatát profi és amatőr kategóriában. A fotópályázatra 10 alkotó összesen 87 képet küldött be. A 7 fős zsűri által legjobbnak ítélt képek egy országjáró kiállítás keretében kerültek bemutatásra. A mobil kiállítás célja az volt, hogy a paralimpia szellemiségét közvetítse országszerte, a lehető legtöbb embert megszólítsa, megérintse. A „Londoni Paralimpia 2012” elnevezésű fotókiállításnak, a magyar paralimpiai csapat hivatalos támogatójaként, a Tesco áruházak adtak otthont.